Archives Specialitati

Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie este un fel principal fara carne, deci poate fi consumata si in zilele de post, care insa iti aduce un aport bogat de proteine, magneziu, acid folic, fosfor, fibre, vitamine si minerale. Asadar nu ezitati sa incercati aceasta reteta de supa crema cu linte rosie hranitoare, aromata si consistenta care in plus este si baby-friendly.

Read More

Briosa pasca fara aluat

Pasca este nelipsita de la masa de Paste si azi o pregatim intr-o varianta prietenoasa, delicioasa si estetica pe care cei mici in special o vor adora.
Briosele pasca fara aluat sunt potrivite si de efect atat pentru masa de Paste cat si in orice zi din an, fiind prea bune sa le servim o data pe an. Briosele Pasca fara sunt usor de facut, iar rezultatul va face senzatie la masa de Paste din acest an fiind perfecte atat calde cat si reci. Cu o textura foarte fina si aerata, cremoasa si savuroasa aceste briose le puteti oferi copilasilor si musafirilor ca alternativa la Pasca traditionala.

Read More

Briosa drob de pui

Pentru cine nu prefera drobul de miel, aceste mini drob de pui cu oua de prepelita in forma de briose este una din variantele pe care le-ati putea folosi pentru masa de Paste ca aperitiv.
Mini briosele drob de pui sunt usor de pregatit, se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce le va face foarte aromate si delicioase, fiind si o minunata idee de prezentare a drobului de pui pentru masa pascala.

Read More

Supa crema de sparanghel si mazare verde

Supa crema de sparanghel si mazare verde este o supa crema de vara usor de facut, satioasa, perfecta pentru un pranz consistent si special care pune in valoare sparanghelul, un ingredient mai putin obisnuit la noi. Garnitura de slaninunta si crutoane crocante adauga savoare supei, in timp ce smantana proaspata o face catifelata.

Read More

Pui Teriyaki cu orez in bol de ananas

Puiul teriyaki cu orez este o mancare delicioasa si exotica, originara din bucataria japoneza, usor de preparat si rapid. Denumirea de  „teriyaki” este o combinati de doua cuvinte japoneze: „Teri” – definește  stralucirea data de zaharul din sos si „Yaki” – se refera  la  metoda de preparare a carnii, alba sau rosie.

Read More

Cartofi dulci Rösti

Rösti, cartofi prajiti elvetieni se prepara foarte usor, mai repede decat cartofii prajiti traditionali iar de obicei se servesc ca garnitura. Chiar daca reteta de baza implica doar cartofi cruzi rasi, sare si piper, se poate adauga ceapa, slanina, barnza, verdeata sau chiar mere.
Rösti, cartofi prajiti elvetieni sunt un preparat traditional din partea nemteasca a Elvetiei, fiind pregatiti initial de catre fermierii din cantonul Berna la micul dejun.

Read More

Hummus libanez / Hummus de casa

Hummusul este o specialitate orientala, care este preparat din piure de naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, sare si condimente precum usturoi si chimion. Garnitura standard din Orientul Mijlociu include ulei de masline, cateva boabe de naut intregi, coriandru sau patrunjel verde si boia de ardei. Gustos si usor de preparat, hummusul seamana ca aspect cu fasolea batuta, fiind un aperitiv delicios si bun de consumat atat ca aliment in zile de post cat si in acele momente cand ai pofta sa mananci ceva satios, hranitor si bun alaturi de lipii calde si delicioase.

Read More