AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateIntermediar

Pentru ca suntem intr-o perioada in care drojdia poate a devenit un pic cam greu de procurat, si cand ne dorim ceva dulce, m-am gandit sa vin cu o idee de prajitura, fara praf de copt sau drojdie. Sunt convinsa ca toate cunoasteti gustul bun al pandispanului, usor de realizat si, cu mici ajustari va asigur ca va iesi o prajitura perfecta pentru intreaga familie. Pofta buna!

servire

Randamente8 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

 4 oua
 125 gr zahar
 150 gr faina 000
 50 ml ulei
 60 ml lapte 3.5 % grasime
 1 plic zahar vanilat
 1 lingurita de sare
 2 lingurite cu varf coaja rasa de lamaie
 80 gr ciocolata cu lapte ( taiata cubulete sau solzisori)
 6 pere coapte
 fulgi de migdale pentru decor
 zahar pudra pentru pudrat

1

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 gr C, tapetam tava in care vom coace checul, cu hartie de copt. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim celelalte ingrediente ca sa le avem la indemana.

ingrediente

2

Separam ouale cu grija.

spumare

3

Albusurile se aseaza intr-un bol incapator (sau al robotului) apoi se bat spuma tare cu un praf de sare.

spumare albus

4

Cand spuma este tare se adauga 100 gr zahar si 1 plic de zahar vanilat , se bate in continuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa si tare ca la bezele.

albus

5

Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu ulei si 25 gr zahar, apoi se adauga coaja rasa de lamaie, si esenta de vanilie.

galbenus

6

La final cand s-au mai albit si s-au spumat, se adauga laptele apoi se omogenizeaza.

coaja rasade lamaie

7

Aceasta compozitie de galbenusuri se adauga peste albusurile batute spuma, se mai mixeaza cam 5 secunde nu foarte mult sa nu se lase spuma.

amestec

8

Peste aceasta compozitie adaugam faina cernuta toata deodata si se amesteca manual cu o paleta pana se incorporeaza.

amestrec faina

9

Aproape de final adaugam ciocolata. Nu este necesar sa adaugam praf de copt, spuma de la albusuri este cel mai bun agent natural de crestere.

ciocolata

10

In tava tapetata cu hartie de copt vom adauga pe mijlocul ei perele una langa alta.

pere

11

Mai intai spalam perele si asa umede le vom trece prin faina.

adaug pere

12

Apoi vom adauga cu grija compozitia de oua si faina, fara sa batem tava ca sa se aseze compozitia.

adaug aluat

13

Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la copt pentru 40-45 de minute. Pe parcurs puteti verifica daca s-a copt cu un bat de la frigarui, daca batul este curat dupa ce intepati checul atunci acesta este gata, daca inca se lipeste aluat de bat atunci il mai tineti la copt.

la cuptor

14

In final, acest chec a iesit delicious, pufos, si suculent de la pere, cu parfum de lamaie, de zici ca manaci cozonac.

final

15

Seamana mai de graba cu o prajitura cu fructe decat cu un pandispan chec.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 4 oua
 125 gr zahar
 150 gr faina 000
 50 ml ulei
 60 ml lapte 3.5 % grasime
 1 plic zahar vanilat
 1 lingurita de sare
 2 lingurite cu varf coaja rasa de lamaie
 80 gr ciocolata cu lapte ( taiata cubulete sau solzisori)
 6 pere coapte
 fulgi de migdale pentru decor
 zahar pudra pentru pudrat

Indicații

1

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 gr C, tapetam tava in care vom coace checul, cu hartie de copt. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim celelalte ingrediente ca sa le avem la indemana.

ingrediente

2

Separam ouale cu grija.

spumare

3

Albusurile se aseaza intr-un bol incapator (sau al robotului) apoi se bat spuma tare cu un praf de sare.

spumare albus

4

Cand spuma este tare se adauga 100 gr zahar si 1 plic de zahar vanilat , se bate in continuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa si tare ca la bezele.

albus

5

Galbenusurile se pun intr-un bol si se mixeaza cu ulei si 25 gr zahar, apoi se adauga coaja rasa de lamaie, si esenta de vanilie.

galbenus

6

La final cand s-au mai albit si s-au spumat, se adauga laptele apoi se omogenizeaza.

coaja rasade lamaie

7

Aceasta compozitie de galbenusuri se adauga peste albusurile batute spuma, se mai mixeaza cam 5 secunde nu foarte mult sa nu se lase spuma.

amestec

8

Peste aceasta compozitie adaugam faina cernuta toata deodata si se amesteca manual cu o paleta pana se incorporeaza.

amestrec faina

9

Aproape de final adaugam ciocolata. Nu este necesar sa adaugam praf de copt, spuma de la albusuri este cel mai bun agent natural de crestere.

ciocolata

10

In tava tapetata cu hartie de copt vom adauga pe mijlocul ei perele una langa alta.

pere

11

Mai intai spalam perele si asa umede le vom trece prin faina.

adaug pere

12

Apoi vom adauga cu grija compozitia de oua si faina, fara sa batem tava ca sa se aseze compozitia.

adaug aluat

13

Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la copt pentru 40-45 de minute. Pe parcurs puteti verifica daca s-a copt cu un bat de la frigarui, daca batul este curat dupa ce intepati checul atunci acesta este gata, daca inca se lipeste aluat de bat atunci il mai tineti la copt.

la cuptor

14

In final, acest chec a iesit delicious, pufos, si suculent de la pere, cu parfum de lamaie, de zici ca manaci cozonac.

final

15

Seamana mai de graba cu o prajitura cu fructe decat cu un pandispan chec.
Pofta buna!

servire

Note

Chec cu pere si migdale
(Visited 334 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *