Ciorba cu spanac cu legume si/sau fara carne merge perfect primavara. Ciorba de spanac acrisoara si foarte simpla, este usoara, gustoasa, plina de legume iar spanacul tanar ii da un plus de prospetime, iar in acest sezon putem spune ca reprezinta o adevarata portie de sanatate alaturi de topping de verdeata: marar, patrunjel,leustean.
Mod de preparare:
Carnea de porc se spala, se taie cubulete cat sa intre intr-o lingura, eu am folosit ceafa de porc.
Ceapa se curata, se spala, se taie solzi mici.
Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie marunt.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se vor taia cubulete.
Telina se curata de coaja, se taie cubulete sau se dau pe razatoarea mica. Morcovul se curata de coaja, se spala se taie cubulete, sau se taie marunt pe razatoarea mica.
Rosiile se spala, se taie cubulete mari, sau se dau pe razatoarea mare.
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se pun si frunzele, arata minunat in ciorba si dau si gust minunat ciorbei.
In oala in care vom face ciorba, punem 2-3 linguri de ulei si calim usor carnea, va da un gust bun ciorbei.
Peste toate vom pune apa, apoi adaugam ardeiul, rosiile si ceapa verde.
Cand ciorba da in clocot vom pune si spanacul spalat in mai multe ape si curatat de impuritati. Daca folositi stevie de mentionat ca gustul ei este un pic acrisor, insa e plina de proprietati, una ar fi ca scade glicemia. Eu am folosit baby spanac si nu a fost necesar sa-i indepartez nervurile. Daca folositi spanac matur sau stevie matura se vor indeparta nervurile. Bunica mea si mama obisnuiau sa caleasca frunzele de stevie inainte de a le pune in ciorba.
Lasam ciorba sa fiarba cam o ora sau pana cand cartofii si carnea s-au fiert. Cand cartofii sunt aproape gata vom adauga si orezul. Cand toate ingredientele sunt fierte acrim cu bors sau suc de lamaie, potrivim cu sare si mai lasam cateva minute sa dea in cateva clocote, timp in care spargem cele 6 oua intregi, ele se vor servi cate unul la fiecare portie.
Spanacul si stevia: legumele minune ale primaverii, pot fi consumate in diverse forme, atat crude cat si gatite. Aceasta delicioasa ciorba de spanac/stevie reprezinta una dintre mancarurile rapide si gustoase care se pot pregati cu ajutorul spanacului/steviei.
Ciorba de spanac/stevie se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute crud sau murat in otet, dupa preferinte puteti adauga si smantana. Este delicioasa eu una o ador, nu se compara cu nici o alta ciorba.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Carnea de porc se spala, se taie cubulete cat sa intre intr-o lingura, eu am folosit ceafa de porc.
Ceapa se curata, se spala, se taie solzi mici.
Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie marunt.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se vor taia cubulete.
Telina se curata de coaja, se taie cubulete sau se dau pe razatoarea mica. Morcovul se curata de coaja, se spala se taie cubulete, sau se taie marunt pe razatoarea mica.
Rosiile se spala, se taie cubulete mari, sau se dau pe razatoarea mare.
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se pun si frunzele, arata minunat in ciorba si dau si gust minunat ciorbei.
In oala in care vom face ciorba, punem 2-3 linguri de ulei si calim usor carnea, va da un gust bun ciorbei.
Peste toate vom pune apa, apoi adaugam ardeiul, rosiile si ceapa verde.
Cand ciorba da in clocot vom pune si spanacul spalat in mai multe ape si curatat de impuritati. Daca folositi stevie de mentionat ca gustul ei este un pic acrisor, insa e plina de proprietati, una ar fi ca scade glicemia. Eu am folosit baby spanac si nu a fost necesar sa-i indepartez nervurile. Daca folositi spanac matur sau stevie matura se vor indeparta nervurile. Bunica mea si mama obisnuiau sa caleasca frunzele de stevie inainte de a le pune in ciorba.
Lasam ciorba sa fiarba cam o ora sau pana cand cartofii si carnea s-au fiert. Cand cartofii sunt aproape gata vom adauga si orezul. Cand toate ingredientele sunt fierte acrim cu bors sau suc de lamaie, potrivim cu sare si mai lasam cateva minute sa dea in cateva clocote, timp in care spargem cele 6 oua intregi, ele se vor servi cate unul la fiecare portie.
Spanacul si stevia: legumele minune ale primaverii, pot fi consumate in diverse forme, atat crude cat si gatite. Aceasta delicioasa ciorba de spanac/stevie reprezinta una dintre mancarurile rapide si gustoase care se pot pregati cu ajutorul spanacului/steviei.
Ciorba de spanac/stevie se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute crud sau murat in otet, dupa preferinte puteti adauga si smantana. Este delicioasa eu una o ador, nu se compara cu nici o alta ciorba.
Pofta mare!