Cordon bleu din vinete este un preparat delicios cu o crusta crocanta la exterior, moale si aromat la interior care se gateste rapid si usor, pregatit din ingrediente la indemana oricui. Cordon bleu din vinete se consuma atat cald cat si rece, ca aperitiv sau masa principala la pranz sau cina alaturi de o garnitura si o salata dupa preferinte.
Mod de preparare:
Se aleg vinete mari sau rotunde pe care le spalam si le stergem cu un servet.
Indepartam varfurile si coditele vinetelor apoi le taiem felii de jumatate de centimetru si in numar par, dupa care le condimentam simplu cu sare si piper pe ambele parti.
Incingem grill-ul sau tigaia grill pentru aragaz si punem feliile de vanata una langa alta pentru coacere.
Le vom coace cateva minute, intorcandu-le pe ambele parti. Coacerea feliilor de vinete are cateva avantaje: inmoaie feliile de vanata, fiind mai usor de umplut, scutim timpul pe care ar fi trebuit sa-l pierdem cu tinerea lor in repaos cu sare pentru a lasa apa, nu se mai oxideaza, vom coace mai putin timp in cuptor.
Pe masura ce se coc, le luam de pe grill si le transferam pe un platou, una peste alta, completam din nou grill-ul cu felii de vanata si procedam asa pana le epuizam pe toate.
Cand am terminat de copt, vom turna peste feliile de vanata ulei de masline extra virgin in fir subtire.
Pregatim ingredientele pentru umplerea cordon-ului bleu, astfel: feliem sunca si cascavalul, sau folosim direct sunca si cascaval feliate gata, avantajul celor din urma este ca sunt feliate toate la aceeasi dimensiune.
Trecem asadar la formarea cordon-ului bleu: intindem pe o farfurie, felii de vinete cu numar par, adaugam sunca peste fiecare felie impara de vanata si felii de cascaval apoi inchidem totul cu inca o felie de vanata, la fel ca la un sandwich.
Pe masura ce le umplem le asezam pe un blat sau direct in tava in care coacem, asa vom stii daca inacap in tava toate bucatile de cordon bleu.
Batem apoi ouale intr-un castron, adaugam sare si putin piper, iar in doua farfurii separate punem pesmetul si faina.
Se ia fiecare cordon bleu din vinete si se trece prin faina, impudrand bine pe toate partile, inclusiv pe cele laterale.
Le trecem apoi prin ou.
La final impudram bine cu pesmet, inclusiv lateralele.
In pesmet puteti adauga dupa preferinte si parmezan ras.
Pe masura ce bucatile de cordon bleu din vinete sunt trecute prin faina, ou, pesmet, le putem transfera direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Inainte de a fi introduse in cuptor, stropim cordon bleu din vinete cu ulei de masline in fir subtire.
Cand sunt gata, stingem cuptorul si scoatem bucatile de cordon bleu din cuptor, le lasam sa se raceasca un pic. Daca a curs cascaval din ele, incercati sa il puneti inapoi cu grija intre feliile de vanata cat inca e moale cascavalul.
Transferam apoi bucatile de cordon bleu pe un platou si se pot servi calde sau reci dupa preferinta.
Se poate adauga la servire o garnitura de orez, piure, cartofi natur, salate etc.
Puteti servi acest cordon bleu din vinete simple, ca aperitiv, sau ca fel principal la pranz sau la cina.
Sunt delicioase, hranitoare si mai ales se fac extrem de usor si rapid cu ingrediente la indemana oricui.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se aleg vinete mari sau rotunde pe care le spalam si le stergem cu un servet.
Indepartam varfurile si coditele vinetelor apoi le taiem felii de jumatate de centimetru si in numar par, dupa care le condimentam simplu cu sare si piper pe ambele parti.
Incingem grill-ul sau tigaia grill pentru aragaz si punem feliile de vanata una langa alta pentru coacere.
Le vom coace cateva minute, intorcandu-le pe ambele parti. Coacerea feliilor de vinete are cateva avantaje: inmoaie feliile de vanata, fiind mai usor de umplut, scutim timpul pe care ar fi trebuit sa-l pierdem cu tinerea lor in repaos cu sare pentru a lasa apa, nu se mai oxideaza, vom coace mai putin timp in cuptor.
Pe masura ce se coc, le luam de pe grill si le transferam pe un platou, una peste alta, completam din nou grill-ul cu felii de vanata si procedam asa pana le epuizam pe toate.
Cand am terminat de copt, vom turna peste feliile de vanata ulei de masline extra virgin in fir subtire.
Pregatim ingredientele pentru umplerea cordon-ului bleu, astfel: feliem sunca si cascavalul, sau folosim direct sunca si cascaval feliate gata, avantajul celor din urma este ca sunt feliate toate la aceeasi dimensiune.
Trecem asadar la formarea cordon-ului bleu: intindem pe o farfurie, felii de vinete cu numar par, adaugam sunca peste fiecare felie impara de vanata si felii de cascaval apoi inchidem totul cu inca o felie de vanata, la fel ca la un sandwich.
Pe masura ce le umplem le asezam pe un blat sau direct in tava in care coacem, asa vom stii daca inacap in tava toate bucatile de cordon bleu.
Batem apoi ouale intr-un castron, adaugam sare si putin piper, iar in doua farfurii separate punem pesmetul si faina.
Se ia fiecare cordon bleu din vinete si se trece prin faina, impudrand bine pe toate partile, inclusiv pe cele laterale.
Le trecem apoi prin ou.
La final impudram bine cu pesmet, inclusiv lateralele.
In pesmet puteti adauga dupa preferinte si parmezan ras.
Pe masura ce bucatile de cordon bleu din vinete sunt trecute prin faina, ou, pesmet, le putem transfera direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Inainte de a fi introduse in cuptor, stropim cordon bleu din vinete cu ulei de masline in fir subtire.
Cand sunt gata, stingem cuptorul si scoatem bucatile de cordon bleu din cuptor, le lasam sa se raceasca un pic. Daca a curs cascaval din ele, incercati sa il puneti inapoi cu grija intre feliile de vanata cat inca e moale cascavalul.
Transferam apoi bucatile de cordon bleu pe un platou si se pot servi calde sau reci dupa preferinta.
Se poate adauga la servire o garnitura de orez, piure, cartofi natur, salate etc.
Puteti servi acest cordon bleu din vinete simple, ca aperitiv, sau ca fel principal la pranz sau la cina.
Sunt delicioase, hranitoare si mai ales se fac extrem de usor si rapid cu ingrediente la indemana oricui.
Spor si pofta mare!