Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie. Dulceata din boabe de soc este foarte gustoasa, usor acrisoara si se aseamana cu cea de afine si mure. Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun si delicios parfumata. Cand ai chef de ceva dulce, asa din cand in cand, aceasta dulceata ne binedispune si ne aduce o usoara satisfactie. Desi fructele crude au un gust oribil, dulceata este aromata si exotica.
Mod de preparare:
Fructele de soc nu sunt otravitoare si se pot prepara sub forma de gem, dulceata sau sirop.
Fructele de soc sunt niste bobite cu culori de la verde spre rosu si negru. Cele coapte sunt cele inchise la culoare. Perioada in care se coc fructele de soc este sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august.
Pentru inceput vom desprinde fructele de soc cu grija de pe ciorchini.
Pastram doar fructele intacte si coapte cele rosu inchis sau negre si le scoatem pe cele verzi sau uscate, daca mai raman cateva verzi sau uscate nu e o problema, important sa adunam din ele cat mai multe.
Spalam bine fructele alese in mai multe ape si le lasam apoi la scurs intr-o strecuratoare.
Cat timp fructele se scurg, pregatim un sirop din zahar, apa si zeama de la o lamaie.
Siropul il vom pune din nou la fiert pana se mai ingroasa un pic.
Cand siropul are consistenta mierii, fara insa a-l carameliza dar in acelasi timp trece testul picaturii, atunci acesta este gata.
Asadar, punem dulceata de fructe de soc rece in borcanele sterilizate si le vom strange perfect capacele.
Pentru siguranta, daca nu sunteti siguri ca borcanele sunt bine sterilizate, sau daca ati folosit borcane spalate si sterilizate anterior, puteti baga borcanele de dulceata de soc la cuptor pentru circa o ora la temperatura de 100 grade C ( sa fie fierbinti cateva minute) apoi le veti lasa sa se raceasca in cuptor cu usa inchisa.
Uitati ce culoare frumoasa poate avea aceasta dulceata!
Ce bine s-au pastrat, nu s-au facut terci si sunt perfect legate de sirop.
Dulceata din fructe de soc este o dulceata delicioasa, vanilata, perfecta pentru clatite, papanasi, prajituri dar si la micul dejun cu paine prajita, unt si ceai sau cafea.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fructele de soc nu sunt otravitoare si se pot prepara sub forma de gem, dulceata sau sirop.
Fructele de soc sunt niste bobite cu culori de la verde spre rosu si negru. Cele coapte sunt cele inchise la culoare. Perioada in care se coc fructele de soc este sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august.
Pentru inceput vom desprinde fructele de soc cu grija de pe ciorchini.
Pastram doar fructele intacte si coapte cele rosu inchis sau negre si le scoatem pe cele verzi sau uscate, daca mai raman cateva verzi sau uscate nu e o problema, important sa adunam din ele cat mai multe.
Spalam bine fructele alese in mai multe ape si le lasam apoi la scurs intr-o strecuratoare.
Cat timp fructele se scurg, pregatim un sirop din zahar, apa si zeama de la o lamaie.
Siropul il vom pune din nou la fiert pana se mai ingroasa un pic.
Cand siropul are consistenta mierii, fara insa a-l carameliza dar in acelasi timp trece testul picaturii, atunci acesta este gata.
Asadar, punem dulceata de fructe de soc rece in borcanele sterilizate si le vom strange perfect capacele.
Pentru siguranta, daca nu sunteti siguri ca borcanele sunt bine sterilizate, sau daca ati folosit borcane spalate si sterilizate anterior, puteti baga borcanele de dulceata de soc la cuptor pentru circa o ora la temperatura de 100 grade C ( sa fie fierbinti cateva minute) apoi le veti lasa sa se raceasca in cuptor cu usa inchisa.
Uitati ce culoare frumoasa poate avea aceasta dulceata!
Ce bine s-au pastrat, nu s-au facut terci si sunt perfect legate de sirop.
Dulceata din fructe de soc este o dulceata delicioasa, vanilata, perfecta pentru clatite, papanasi, prajituri dar si la micul dejun cu paine prajita, unt si ceai sau cafea.
Pofta buna!