Macroul prajit sau scrumbia albastra prajita, un peste gustos cu numeroase efecte benefice pentru organism atunci cand este consumat, se prepara extrem de usor si rapid, intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie.
Mod de preparare:
Pestele se spala, se indeparteaza coada, capul si intestinele. Se spala bine in interior cu apa rece avand grija sa indepartam pielita neagra care are gust amar, de asemenea se spala si de sangele inchegat de pe coloana.
Se taie pestii in jumatati, apoi ii filetam si le indepartam coloana. Uscam pestii cu un servet de bucatarie de surplusul de apa.
Vom condimenta pe toate partile fileurile de peste cu sare, piper, boia, dupa preferinta puteti adauga si un praf de usturoi.
Intr-o tigaie vom topi mai intai untul.
Puteti praji simplu pestii sau ii puteti trece prin faina asa cum am procedat eu. Am ales faina pentru ca vor prinde o crusta frumoasa aurie cu gust bun.
Daca se doreste un pic mai crocant, repetam prajirea pe ambele parti ( in functie de puterea focului).
Cand s-au rumenit frumos ii vom scoate pe un servet de hartie absorbant, pentru indepartarea surplusului de grasime.
Cat timp prajim pestii puteti pregati garnitura preferata. Eu am alest teci/pastai prajite in ulei. Puteti alege mamaliguta, cartofi natur, pastai fierte cu sare, legume fierte, cartofi prajiti, etc.
Servim imediat cu garnitura preferata, alaturi de lamaie sau mujdei, otet alb sau balsamic, sos de hrean.
Macroul sau scrumbia albastra, este un peste gras, gustos si usor de preparat.
Consumul lui aduce multe beneficii organismului, cum ar fi: bun pentru artrita, cure de slabire, previne aparitia cancerului de san, colon si prostata, macroul are proprietatea de a scadea nivelul trigliceridelor, aflat in stransa legatura cu bolile de inima si accidentul cerebral, de a reduce riscul bolilor de inima, cobori colesterolul si chiar tensiunea. In plus, macroul intareste si sistemul imunitar, imbunatatind toate functiile organismului, gratie vitaminelor si nutrientilor continuti. In afara acizilor grasi omega 3, macroul mai contine si proteine. In ceea ce priveste nutrientii continuti, acestia sunt calciul, potasiul, seleniul si magneziul, care ajuta la o buna functionare a organismului si sunt importanti pentru inima, oase, dinti, nervi si muschi. Cat priveste vitaminele, macroul contine niacina (Vitamina B3), colina, folati, Vitamina E, Vitamina D, Vitamina A, Vitamina K, C si B12.
Macroul este un peste ce merita consumat frecvent.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pestele se spala, se indeparteaza coada, capul si intestinele. Se spala bine in interior cu apa rece avand grija sa indepartam pielita neagra care are gust amar, de asemenea se spala si de sangele inchegat de pe coloana.
Se taie pestii in jumatati, apoi ii filetam si le indepartam coloana. Uscam pestii cu un servet de bucatarie de surplusul de apa.
Vom condimenta pe toate partile fileurile de peste cu sare, piper, boia, dupa preferinta puteti adauga si un praf de usturoi.
Intr-o tigaie vom topi mai intai untul.
Puteti praji simplu pestii sau ii puteti trece prin faina asa cum am procedat eu. Am ales faina pentru ca vor prinde o crusta frumoasa aurie cu gust bun.
Daca se doreste un pic mai crocant, repetam prajirea pe ambele parti ( in functie de puterea focului).
Cand s-au rumenit frumos ii vom scoate pe un servet de hartie absorbant, pentru indepartarea surplusului de grasime.
Cat timp prajim pestii puteti pregati garnitura preferata. Eu am alest teci/pastai prajite in ulei. Puteti alege mamaliguta, cartofi natur, pastai fierte cu sare, legume fierte, cartofi prajiti, etc.
Servim imediat cu garnitura preferata, alaturi de lamaie sau mujdei, otet alb sau balsamic, sos de hrean.
Macroul sau scrumbia albastra, este un peste gras, gustos si usor de preparat.
Consumul lui aduce multe beneficii organismului, cum ar fi: bun pentru artrita, cure de slabire, previne aparitia cancerului de san, colon si prostata, macroul are proprietatea de a scadea nivelul trigliceridelor, aflat in stransa legatura cu bolile de inima si accidentul cerebral, de a reduce riscul bolilor de inima, cobori colesterolul si chiar tensiunea. In plus, macroul intareste si sistemul imunitar, imbunatatind toate functiile organismului, gratie vitaminelor si nutrientilor continuti. In afara acizilor grasi omega 3, macroul mai contine si proteine. In ceea ce priveste nutrientii continuti, acestia sunt calciul, potasiul, seleniul si magneziul, care ajuta la o buna functionare a organismului si sunt importanti pentru inima, oase, dinti, nervi si muschi. Cat priveste vitaminele, macroul contine niacina (Vitamina B3), colina, folati, Vitamina E, Vitamina D, Vitamina A, Vitamina K, C si B12.
Macroul este un peste ce merita consumat frecvent.
Pofta buna!