Musacaua de cartofi cu carne tocata este o reteta populara fiind foarte des pregatita in bucatariile noastre pentru ca se face foarte usor si este delicioasa, gustoasa si satioasa.
Musacaua are origini in Grecia si Orientul Apropiat, rețeta originala fiind o combinatie de vinete, cartofi și carne tocata, la noi insa se pregateste in general din straturi de cartofi si carne toacata.
Archives Cina
Biban de mare – la cuptor
Cea mai buna si simpla reteta de peste la cuptor cu rosii cherry, usturoi si cimbru. Biban de mare la cuptor se realizeaza usor intr-un timp foarte scurt si veti obtine un pranz sau cina delicioasa si savuroasa.
Fasole rosie cu afumatura si cascaval – la cuptor
Fasolea rosie este un tip de fasole foarte gustoasa, un pic untoasa, care absoarbe bine aromele si o puteti gati ca fel principal aromat, delicios si satios, perfect pentru familia ta in oricare perioada din an.
Muschiulet de pui marinat la cuptor
Este imposibil sa nu adorati carnea condimentata, pregatita la cuptor si acoperita de o crusta aurie.
Muschiuletul de pui marinat si gatit la cuptor este mancare perfecta pentru orice ocazie. Acest fel de mancare este pentru cei care prefera carnea suculenta, aromata si cu un gust exotic.
Teci (pastai) de fasole verde prajite cu mujdei
O reteta simpla, rapida si ieftina, teci prajite cu mujdei sunt minunate pe timp de vara si sunt foarte bune atat calde cat si reci, direct de la frigider. Le puteti servi simple cu mujdei si mamaliguta pe timp de post sau le puteti folosi ca garnitura la diverse preparate, sunt gata in maxim 30 minute.
Zeama (bors) de gaina de tara, cu taitei de casa si zdrente din ou – moldoveneasca
O zeama (un bors) de gaina de tara ne aduce aminte de zilele cand eram copii si bunica ne pregatea o ciorba incredibil de gustoasa. Daca vrei sa mananci o zeama buna si gustoasa, atunci recomand zeama moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume proaspete si neaparat cu taitei de casa.
Pizza briosa cu trio topping
Briosele pizza sunt foarte bune ca aperitive, ca gustari pentru o weekend-uri de dupa-amiaza, dimeneti sau intre mese cand ti-e pofta de ceva bun. Se prepara foarte rapid, sunt gustoase, usor de tinut in mana, nu ai nevoie de furculita sau cutit si sunt la indemana oricui.
De asemenea, merg de minune la picnicuri sau petreceri ca aperitive, dar si ca gustarica sau chiar la micul dejun, ori la pachet mai ales daca aveti de stat mult in trafic.
Mamaliga quattro formaggi – rustica
Mamaliga quattro formaggi se prepara destul de usor, este extrem de gustoasa, satioasa si aromata, putand fi servita ca fel principal atat la pranz cat si la cina. Dupa ce mancati aceasta mamaliga nu mai aveti nevoie sa serviti si alt fel de mancare. Se serveste in general fierbinte, insa este destul de gustoasa si rece, iar daca alegeti sa o incalziti pe grill veti obtine o mamaliga coapta ca pe vremea copilariei, dar cu gust si de branza.
Noodles (taitei) cu oua prajite
Noodles cu oua prajite, reteta thailandeza, este o mancare de paste absolut delicioasa, se prepara usor, intr-un timp foarte scurt si se poate servi atat la pranz cat si la cina. Va veti indragosti de gustul acestor paste cu gust exotic si minunat.
Ciorba de fasole verde, ardeleneasca
Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.