Daca organizati o petrecere acasa si serviti mancare sau daca preparati cina ori pranzul doar pentru dvs sau familie, aranjarea preparatelor in farfurie face parte din experienta culinara. Gustul este important, bineinteles, dar la fel de important este si aspectul pentru ca orice bunatate trece mai intai prin filtrul vizual, iar cand un fel de mancare se prezinta bine se anunta si un gust pe masura.
Asadar, mai jos va prezint o reteta pentru formele de frunze comestibile decorative care va vor ajuta sa faceti un plating frumos si reusit.
Archives Diverse
Otetul – un ajutor de nadejde – trucuri pentru gospodine inventive
In afara de gatit, otetul are multiple intrebuintari. Datorita aciditatii sale, otetul poate fi un inlocuitor al multor substante chimice, dar si un excelent remediu terapeutic.
Arpacasul in mancare si remedii naturiste
Arpacasul – cereala minune, gustoasa si satioasa, cu efecte benefice pentru sanatatea organismului nostru si extrem de buna in prepararea diferitelor retete culinare. Cei mai multi stiu ca arpacasul este folosit pentru preparat coliva ori nu-i chiar asa pentru ca din el se pot gati numeroase preparate gustoase chiar si ceaiuri, avand efect terapeutic.
Tehnici culinare rapide
Exista mai multe metode care economisesc timp cand gatiti.
Cu cat prepararea e mai cursiva si mai ordonata, cu atat rezultatul final este mai bun. Urmati aceste tehnici verificate, pentru a obtine rezultate rapide fara a va lovi de vreun impediment neasteptat.
Sarea in bucate – cum salvezi o mancare sarata
Astazi m-am gandit sa scriu un articol despre sarea in mancare.
Excesul de sare poate fi nociv ca si insuficienta.
Sarea este un aliment benefic pentru organism, cu conditia sa fie folosit in cantitate mica. Contine sodiu si clor, minerale care asigura buna functionare a muschilor, a sistemelor nervos si digestiv si a inimii. Pe de alta parte, insa, excesul de sare favorizeaza retentia de apa si aparitia hipertensiunii arteriale sau a accidentelor vasculare.
Ni se intampla uneori sa punem in mancare foarte multa sare, fie ca adaugam condimente cu multa sare si apoi adaugam si noi sare fie din start adaugam sare si poate pentru ca nu a avut timp sa se dizolve am mai adaugat in plus si poate nu am stiut cum sa salvam mancarea fara ai strica gustul si mai ales fara a o arunca.
Masurarea ingredientelor
Arta culinara nu e deloc usoara asa cum pare. Nu e atat de simplu sa gatesti ceva cu adevarat bun, dar sa le spui si altora ce ai facut, in asa fel incat sa le reuseasca excelent si sa inteleaga ce-ai facut. Asadar este necesar sa stim cum sa masuram ingredientele, astfel incat sa ne iasa mancarea buna pe care ne-o dorim.