Supa de dovlecei cu afumatura, o mancare delicioasa pe care o puteti servi mult timp vara cand dovleceii se gasesc usor in gradini si piete proaspeti si buni. Aceasta supa se realizeaza destul de repede si usor, mai ales cand esti in pana de timp si idei, astfel ca, intr-un timp foarte scurt veti incanta intreaga familie cu gustul sublim al acestei supe extrem de aromata si satioasa.
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru supa. Cartofii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata, se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala. Usturoiul se curata. Dovleceii se spala, se curata de codite si varfuri. Ceapa verde se curata, se spala. Verdeat se curata, se spala, se toaca marunt.
Tocam morcovul rondele subtiri, ceapa verde o a tocam marunt iar ceapa uscata solzisori.
Dovleceii ii tocam in bucati mici potrivite.
Cartofii ii facem cubulete, kaiserul il feliem in bucati mici.
Intr-un bol punem sana (sau iaurt, smantana ori laptele batut), zdrobim cei 2 catei de usturoi si ii adaugam in sana cu un praf de sare apoi amestecam bine compozitia.
Aducem laptele sana la aceeasi temperatura cu supa turnand in bol 3-4 polonice din supa fierbinte.
Adaugam verdeata tocata marunt, patrunjelul si mararul, si supa e gata de servire.
Se serveste fierbinte cu ardei iute verde daca il preferati. Daca doriti sa fie un pic mai acrisoara, puteti adauga un pic de otet, de asemenea poate fi asezonata si cu sos de hrean.
Aceasta supa de dovlecei se poate consuma in orice anotimp, dar cel mai des o puteti servi vara cand dovleceii se gasesc din abundenta in gradini si piete.
Supa prezinta aroma si gust inedit iar sana ori iaurtul ii dau o nota dulce-acrisoara foarte placuta, in timp ce afumatura completeaza minunat aceasta aroma de vara.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru supa. Cartofii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata, se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala. Usturoiul se curata. Dovleceii se spala, se curata de codite si varfuri. Ceapa verde se curata, se spala. Verdeat se curata, se spala, se toaca marunt.
Tocam morcovul rondele subtiri, ceapa verde o a tocam marunt iar ceapa uscata solzisori.
Dovleceii ii tocam in bucati mici potrivite.
Cartofii ii facem cubulete, kaiserul il feliem in bucati mici.
Intr-un bol punem sana (sau iaurt, smantana ori laptele batut), zdrobim cei 2 catei de usturoi si ii adaugam in sana cu un praf de sare apoi amestecam bine compozitia.
Aducem laptele sana la aceeasi temperatura cu supa turnand in bol 3-4 polonice din supa fierbinte.
Adaugam verdeata tocata marunt, patrunjelul si mararul, si supa e gata de servire.
Se serveste fierbinte cu ardei iute verde daca il preferati. Daca doriti sa fie un pic mai acrisoara, puteti adauga un pic de otet, de asemenea poate fi asezonata si cu sos de hrean.
Aceasta supa de dovlecei se poate consuma in orice anotimp, dar cel mai des o puteti servi vara cand dovleceii se gasesc din abundenta in gradini si piete.
Supa prezinta aroma si gust inedit iar sana ori iaurtul ii dau o nota dulce-acrisoara foarte placuta, in timp ce afumatura completeaza minunat aceasta aroma de vara.
Pofta mare!