AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Branzoaice la tigaie cu branza dulce, coaja rasa de lamaie si stafide, sunt extrem de gustoase si aromate se realizeaza rapid si usor, se pot servi in orice moment al zilei ca aperitiv sau ca desert dupa masa.

Randamente16 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră

 500 gr faina
 2 galbenusuri
 350 ml lapte
 2 plicuri zahar vanilat
 1 praf de sare
 coaja rasa de lamaie
 1 lingura de zahar
 30 gr drojdie proaspata sau 10 gr uscata
 10 gr zahar pudra vanilat
 ulei pentru prajit
pentru umplutura
 16 linguri de branza vaci
 2 linguri zahar vanilat
 1 ou
 1 lingurita coaja rasa de lamaie
 stafide

1

Mod de preparare:
Se amesteca branza cu un ou, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si stafide. Pregatim compozitia de branza din timp ca sa se inmoaie stafidele in branza.

2

Cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam cele doua galbenusuri si coaja rasa de lamaie.

3

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat si restul de faina.

4

Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 minute.

5

Dupa ce a dospit, aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 4 parti egale.

6

Luam prima bucata si o facem biluta pe un blat tapetat cu faina apoi o vom intinde in foaie mai subtire decat la gogosi.

7

Impartim foaia in 4 parti egale.

8

In mijlocul lor punem compozitia de branza cu stafide.

9

Le pliem si le prindem capetele bine cu degetele ca sa nu iasa umplutura la prajit.
Se mai lasa 2 minute la dospit.

10

Adaugam in ulei incins branzoaicele, si vom seta flacara la mediu.

11

Se prajesc pe fiecare parte, trebuie sa aiba o culoare aurie spre maro.
Cat timp se prajesc, pregatim si celelalte bucati de aluat in acelasi mod.

12

Se scot pe un prosop absorbant de bucatarie pt a absorbi surplusul de ulei.

13

Cand s-au prajit toate se vor pudra cu zahar vanilat.

14

Uitati cat de bine arata in sectiune, nu va pot descrie mirosul din bucatarie si gustul lor deosebit.
Aceaste branzoaice cu branza dulce mie imi amintesc de bunica si de mama mea care ni le gateau in weekend-uri si nu reuseau sa faca fata cu prajitul la cate mancam noi. Este un desert usor si rapid de gatit, va fi adorat si indragit de intreaga familie.
Sper sa va placa si voua!
Pofta mare!

Ingrediente

 500 gr faina
 2 galbenusuri
 350 ml lapte
 2 plicuri zahar vanilat
 1 praf de sare
 coaja rasa de lamaie
 1 lingura de zahar
 30 gr drojdie proaspata sau 10 gr uscata
 10 gr zahar pudra vanilat
 ulei pentru prajit
pentru umplutura
 16 linguri de branza vaci
 2 linguri zahar vanilat
 1 ou
 1 lingurita coaja rasa de lamaie
 stafide

Indicații

1

Mod de preparare:
Se amesteca branza cu un ou, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si stafide. Pregatim compozitia de branza din timp ca sa se inmoaie stafidele in branza.

2

Cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam cele doua galbenusuri si coaja rasa de lamaie.

3

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat si restul de faina.

4

Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 minute.

5

Dupa ce a dospit, aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 4 parti egale.

6

Luam prima bucata si o facem biluta pe un blat tapetat cu faina apoi o vom intinde in foaie mai subtire decat la gogosi.

7

Impartim foaia in 4 parti egale.

8

In mijlocul lor punem compozitia de branza cu stafide.

9

Le pliem si le prindem capetele bine cu degetele ca sa nu iasa umplutura la prajit.
Se mai lasa 2 minute la dospit.

10

Adaugam in ulei incins branzoaicele, si vom seta flacara la mediu.

11

Se prajesc pe fiecare parte, trebuie sa aiba o culoare aurie spre maro.
Cat timp se prajesc, pregatim si celelalte bucati de aluat in acelasi mod.

12

Se scot pe un prosop absorbant de bucatarie pt a absorbi surplusul de ulei.

13

Cand s-au prajit toate se vor pudra cu zahar vanilat.

14

Uitati cat de bine arata in sectiune, nu va pot descrie mirosul din bucatarie si gustul lor deosebit.
Aceaste branzoaice cu branza dulce mie imi amintesc de bunica si de mama mea care ni le gateau in weekend-uri si nu reuseau sa faca fata cu prajitul la cate mancam noi. Este un desert usor si rapid de gatit, va fi adorat si indragit de intreaga familie.
Sper sa va placa si voua!
Pofta mare!

Note

Branzoaice la tigaie cu branza dulce
(Visited 1.171 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *