Mamaliga quattro formaggi se prepara destul de usor, este extrem de gustoasa, satioasa si aromata, putand fi servita ca fel principal atat la pranz cat si la cina. Dupa ce mancati aceasta mamaliga nu mai aveti nevoie sa serviti si alt fel de mancare. Se serveste in general fierbinte, insa este destul de gustoasa si rece, iar daca alegeti sa o incalziti pe grill veti obtine o mamaliga coapta ca pe vremea copilariei, dar cu gust si de branza.
Mod de preparare:
Tocam bacon-ul in bucati. Branza de bivolita o dam pe razatoarea mare. Razuim si cascavalul.
Calim in putin ulei baconul, cat sa devina usor auriu.
Se prepara mamaliga. Punem intr-o craticioara apa la fiert cu sare si un praf de malai ca sa vedem cand fierbe. Cand apa da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam energic. Nu punem tot malaiul deoarece fiind grisat se umfla mai repede si riscam sa ramana nefiert.
Cat este inca fierbinte vom pune branza proaspata de vaci sau crema de branza, este bine sa fie un pic sarata altfel va indulci mamaliga.
Amestecam sa se distribuie branza peste tot in mamaliga.
Se tapeteaza o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt. Sau daca alegeti sa o gatiti la slow cooker, la fel tapetati vasul cu hartie de copt. Adaugam untul la temperatura camerei sa se poata intinde usor pe fundul vasului.
Se pune un strat de mamaliga, nivelam bine cu o spatula.
Adaugam apoi un strat de branza de bivolita usor sarata.
Se adauga baconul prajit pe cat posibil pe toata suprafata.
Turnam jumatate din cantitatea de smantana.
Nivelam cu o spatula sa fie bine distribuita peste tot.
Taiem cubulete branza Brie si mozzarella.
Recomandare:
Daca aveti branza Gorgonzola taiati cateva cubulete si le veti pune la final deasupra, cand se topeste, va da un aspect frumos si un gust deosebit.
Vom pune inca un strat de mamaliga. Deasupra se pun cubuletele de branza Brie si mozzarella.
Turnam restul de smantana si nivelam.
Adaugam ultimul strat de mamaliga.
Deasupra vom pune cascavalul razuit pe razatoarea mare. Daca aveti branza Gorgonzala acum e momentul sa puneti cbuletele deasupra pentru un aspect frumos.
Mamaliga se serveste fierbinte.
Nu este necesar sa o combinati cu altceva, este destul de consistenta si delicioasa.
Se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Desi nu am respectat reteta clasica, aceasta mamaliga a iesit senzationala.
In cazul in care nu reusiti sa o mancati pe toata fiind destul de satioasa,se poate servi si a doua zi, rece, sau coapta pe plita.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Tocam bacon-ul in bucati. Branza de bivolita o dam pe razatoarea mare. Razuim si cascavalul.
Calim in putin ulei baconul, cat sa devina usor auriu.
Se prepara mamaliga. Punem intr-o craticioara apa la fiert cu sare si un praf de malai ca sa vedem cand fierbe. Cand apa da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam energic. Nu punem tot malaiul deoarece fiind grisat se umfla mai repede si riscam sa ramana nefiert.
Cat este inca fierbinte vom pune branza proaspata de vaci sau crema de branza, este bine sa fie un pic sarata altfel va indulci mamaliga.
Amestecam sa se distribuie branza peste tot in mamaliga.
Se tapeteaza o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt. Sau daca alegeti sa o gatiti la slow cooker, la fel tapetati vasul cu hartie de copt. Adaugam untul la temperatura camerei sa se poata intinde usor pe fundul vasului.
Se pune un strat de mamaliga, nivelam bine cu o spatula.
Adaugam apoi un strat de branza de bivolita usor sarata.
Se adauga baconul prajit pe cat posibil pe toata suprafata.
Turnam jumatate din cantitatea de smantana.
Nivelam cu o spatula sa fie bine distribuita peste tot.
Taiem cubulete branza Brie si mozzarella.
Recomandare:
Daca aveti branza Gorgonzola taiati cateva cubulete si le veti pune la final deasupra, cand se topeste, va da un aspect frumos si un gust deosebit.
Vom pune inca un strat de mamaliga. Deasupra se pun cubuletele de branza Brie si mozzarella.
Turnam restul de smantana si nivelam.
Adaugam ultimul strat de mamaliga.
Deasupra vom pune cascavalul razuit pe razatoarea mare. Daca aveti branza Gorgonzala acum e momentul sa puneti cbuletele deasupra pentru un aspect frumos.
Mamaliga se serveste fierbinte.
Nu este necesar sa o combinati cu altceva, este destul de consistenta si delicioasa.
Se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Desi nu am respectat reteta clasica, aceasta mamaliga a iesit senzationala.
In cazul in care nu reusiti sa o mancati pe toata fiind destul de satioasa,se poate servi si a doua zi, rece, sau coapta pe plita.
Pofta mare!