Supa crema de ardei kapia cu gust dulceag si aroma exotica de portocala, se pregateste rapid si usor din ingrediente putine, fiind ideala pentru masele de pranz dar si in zilele de post. Desi e mai putin cunoscuta la noi, aceasta supa te va incanta cu gustul intens de ardei si aroma fina si dulceaga de portocala, combinata excelent cu nota finala a patrunjelului verde.
Mod de preparare:
Ardeii kapia se spala, se curata de seminte si codite. Portocalele se spala apoi se rade coaja uneia pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeii se toaca marunt.
Stoarcem sucul portocalelor intr-un vas de masura: e nevoie de 175 ml. Se adauga apa de flori de portocal sau o picatura de concentrat pur de portocala si se amesteca.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita, la foc moderat.
Adaugam ardeii in uleiul incins fie toti o data daca sunt toti tocati, fie cate unul pe masura ce se toaca, avand grija sa punem capacul dupa fiecare ardei adaugat.
Peste ardeii tocati presaram coaja rasa de portocala si sare dupa gust si amestecam. Se acopera oala, se mareste flacara pana ce lichidul incepe sa iasa din legume. Se micsoreaza atunci flacara si se fierbe incet, cu capac aproximativ 15-18 minute, scuturand vasul din cand in cand, ca ardeii sa se gateasca in suc propriu.
Cand ardeii sunt moi ii transferam in vasul unui blender sau chopper si se paseaza cat mai fin. Nu are importanta daca unii dintre ardei s-au caramelizat, acest lucru le va spori aroma dandu-le o nota de ardei copti.
Peste crema obtinuta din ardei turnam amestecul de suc din portocale si mixam din nou, apoi supa este gata.
La servit se orneaza cu coaja de portocala, patrunjel verde tocat si crutoane. Supa se serveste rece mai ales vara sau usor calduta.
Pe timp de iarna, se folosesc portocale rosii pentru a obtine o culoare rubinie de mare efect.
Apa de flori de portocal se gaseste in supermarket, magazine de delicatese si cele de specialitati indiene si din Orientul Mijlociu sau in lipsa ei din aceste magazine o puteti comanda de pe internet.
Ardeii Kapia au un continut redus de calorii, iar toate soiurile sunt surse excelente de vitamine A și C, Vitamina K1 si E, potasiu, acid folic si fibre.
Portocalele sunt unele dintre cele mai apreciate citrice, pentru ca au un gust si o aroma deosebite, sunt suculente si dulci cunoscute pentru ca au un continut ridicat de vitamina C.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ardeii kapia se spala, se curata de seminte si codite. Portocalele se spala apoi se rade coaja uneia pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeii se toaca marunt.
Stoarcem sucul portocalelor intr-un vas de masura: e nevoie de 175 ml. Se adauga apa de flori de portocal sau o picatura de concentrat pur de portocala si se amesteca.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita, la foc moderat.
Adaugam ardeii in uleiul incins fie toti o data daca sunt toti tocati, fie cate unul pe masura ce se toaca, avand grija sa punem capacul dupa fiecare ardei adaugat.
Peste ardeii tocati presaram coaja rasa de portocala si sare dupa gust si amestecam. Se acopera oala, se mareste flacara pana ce lichidul incepe sa iasa din legume. Se micsoreaza atunci flacara si se fierbe incet, cu capac aproximativ 15-18 minute, scuturand vasul din cand in cand, ca ardeii sa se gateasca in suc propriu.
Cand ardeii sunt moi ii transferam in vasul unui blender sau chopper si se paseaza cat mai fin. Nu are importanta daca unii dintre ardei s-au caramelizat, acest lucru le va spori aroma dandu-le o nota de ardei copti.
Peste crema obtinuta din ardei turnam amestecul de suc din portocale si mixam din nou, apoi supa este gata.
La servit se orneaza cu coaja de portocala, patrunjel verde tocat si crutoane. Supa se serveste rece mai ales vara sau usor calduta.
Pe timp de iarna, se folosesc portocale rosii pentru a obtine o culoare rubinie de mare efect.
Apa de flori de portocal se gaseste in supermarket, magazine de delicatese si cele de specialitati indiene si din Orientul Mijlociu sau in lipsa ei din aceste magazine o puteti comanda de pe internet.
Ardeii Kapia au un continut redus de calorii, iar toate soiurile sunt surse excelente de vitamine A și C, Vitamina K1 si E, potasiu, acid folic si fibre.
Portocalele sunt unele dintre cele mai apreciate citrice, pentru ca au un gust si o aroma deosebite, sunt suculente si dulci cunoscute pentru ca au un continut ridicat de vitamina C.
Pofta mare!