Aripioare lipiciase la cuptor o reteta simpla, apetisanta si foarte usor de preparat. Sunt de-a dreptul delicioase, suculente si aromate aceste aripioare lipicioase, nu te poti opri din mancat, sunt ideale pentru serile in care vrei o cina deosebita in familie.
Mod de preparare:
Primul pas, taiem varfurile aripioarelor si le spalam sub jet de apa rece, apoi le zvantam cu servet de bucatarie.
Intr-un bol incapator adaugam mai intai mierea.
Apoi vom adauga sosul de soia.
La urma vom adauga condimentele: boia de ardei dulce, boia de ardei afumata, sare de Himalaya si piper asortat proaspat rajnite nu foarte mult si doua linguri de ulei de masline, amestecam apoi bine mixul de ingrediente si vom obtine o marinada delicioasa.
Eu in marinada am adaugat si o jumatate de ardei iute rosu taiat felii, acest pas este optional daca nu preferati mancarea picanta.
Punem aripioarele intr-un singur strat intr-o tava de yena sau tava rezistenta la cuptor cu tot cu sosul care ramane in bol.
Le scoatem cand sunt frumos rumenite.
Le servim cu orez sau orice alta garnitura dorim. Noi le-am servit cu orez prajit in stil japonez Yakimeshi, alaturi de decor din ceapa verde si ardei iuti verzi taiati felii subtiri, a fost o combinatie inedita si minunata.
Aceste aripioare glazurate cu miere si sos de soia sunt foarte gustoase si lipicioase.
O reteta cat se poate de simpla si rapida, iar garnitura perfecta este cea de orez, eventual cu o salata verde si ridichi alaturi sau sos de ketchup.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Primul pas, taiem varfurile aripioarelor si le spalam sub jet de apa rece, apoi le zvantam cu servet de bucatarie.
Intr-un bol incapator adaugam mai intai mierea.
Apoi vom adauga sosul de soia.
La urma vom adauga condimentele: boia de ardei dulce, boia de ardei afumata, sare de Himalaya si piper asortat proaspat rajnite nu foarte mult si doua linguri de ulei de masline, amestecam apoi bine mixul de ingrediente si vom obtine o marinada delicioasa.
Eu in marinada am adaugat si o jumatate de ardei iute rosu taiat felii, acest pas este optional daca nu preferati mancarea picanta.
Punem aripioarele intr-un singur strat intr-o tava de yena sau tava rezistenta la cuptor cu tot cu sosul care ramane in bol.
Le scoatem cand sunt frumos rumenite.
Le servim cu orez sau orice alta garnitura dorim. Noi le-am servit cu orez prajit in stil japonez Yakimeshi, alaturi de decor din ceapa verde si ardei iuti verzi taiati felii subtiri, a fost o combinatie inedita si minunata.
Aceste aripioare glazurate cu miere si sos de soia sunt foarte gustoase si lipicioase.
O reteta cat se poate de simpla si rapida, iar garnitura perfecta este cea de orez, eventual cu o salata verde si ridichi alaturi sau sos de ketchup.
Pofta mare!