Cornuri in doua culori insiropate, sunt pufoase, cu aluat fraged, nemaipomenit de bune. Deosebit de gustoase si de savuroase, aromate si pufoase, aceste cornuri in doua culori cu umpluturi diferite vor fi pe placul tuturor si pot fi consumate chiar si cateva zile mai tarziu. Sunt diferite de clasicele cornuri prin faptul ca se insiropeaza imediat dupa coacere, ceea ce le confera o savoare aparte.
Mod de preparare:
Cantarim si pregatim ingredientele. Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica. Eu am vrut sa pregatesc doar o singura tava de cornuri, adica 16 bucati, asa ca am folosit ingrediente pe jumatate din cantitatea de mai sus.
Separam ouale si folosim doar galbenusul.
Incalzim usor laptele, se pune intr-un bol faina cernuta, se presara sarea, praful de copt si se face o gaura in mijloc.
Adaugam coaja rasa de lamaie.
Adaugam si galbenusurile.
Dupa ce s-a dospit drojdia se adauga peste faina. Se framanta, se adauga treptat restul de lapte ramas si uleiul. Cand se dezlipeste de pe bol si de pe maini se imparte aluatul in doua. O parte se pune in alt bol si se adauga cacao dizolvata cu 3 linguri de lapte, se framanta pana se omogenizeaza si aluatul devine maro (trebuie putina rabdare, dar se face).
Cand si-au dublat volumul, pregatim blatul de lucru si il tapetam cu faina.
Fiecare aluat se imparte in doua. Vor iesi doua ture de cornuri din ingredientele de mai sus.
Se intinde o foaie alba pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Apoi se intinde si o foaie maro.
Se pun una peste alta si se mai intind putin cu sucitorul.
Foaia astfel obtinuta se imparte in 8 bucati egale.
Se pune umplutura la baza fiecarui triunghi, nu multa sa nu curga ( eu am pus fructe de caspuni din dulceata, rahat si branza dulce cu stafide).
Umplutura cu rahat asortat.
Se ruleaza fiecare bucatica, de la margine spre varful ascutit. Unele le-am rulat pe partea maro, altele pe partea alba, in felul asta se obtin cornuri de doua culori.
Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Am lasat putin loc intre cornuri, nu le-am inghesuit, deoarece cresc mult. Le-am mai lasat 10 minute la dospit.
Cand scoateti prima tura de cornuri, bagati la cuptor a doua tura.
Cornurile se scufunda pe rand in sirop si se intorc in el pe toate partile, se si apasa putin cornul sa patrunda siropul in el si se aseaza pe o tava mare.
Dupa preferinte puteti sa presarati fulgi de cocos, sau fulgi de ciocolata.
Cornurile se dau la racit acoperite cu o folie. Sunt mult mai gustoase reci au timp si sa absoarba siropul in ele.
Priviti cat de frumoase sunt, sunt absolut delicioase. Acestea sunt umplute cu amestec de branza dulce, stafide, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Gramajul a fost de o lingurita cu varf de fiecare corn.
Si cele maro cu umplutura asortata de capsuni si rahat.
Sunt absolut delicioase si gustoase, parfumate si moi datorita siropului in care le-am cufundat. Le recomand cu drag. La noi abia au mai ramas cateva pentru a doua zi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim si pregatim ingredientele. Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica. Eu am vrut sa pregatesc doar o singura tava de cornuri, adica 16 bucati, asa ca am folosit ingrediente pe jumatate din cantitatea de mai sus.
Separam ouale si folosim doar galbenusul.
Incalzim usor laptele, se pune intr-un bol faina cernuta, se presara sarea, praful de copt si se face o gaura in mijloc.
Adaugam coaja rasa de lamaie.
Adaugam si galbenusurile.
Dupa ce s-a dospit drojdia se adauga peste faina. Se framanta, se adauga treptat restul de lapte ramas si uleiul. Cand se dezlipeste de pe bol si de pe maini se imparte aluatul in doua. O parte se pune in alt bol si se adauga cacao dizolvata cu 3 linguri de lapte, se framanta pana se omogenizeaza si aluatul devine maro (trebuie putina rabdare, dar se face).
Cand si-au dublat volumul, pregatim blatul de lucru si il tapetam cu faina.
Fiecare aluat se imparte in doua. Vor iesi doua ture de cornuri din ingredientele de mai sus.
Se intinde o foaie alba pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Apoi se intinde si o foaie maro.
Se pun una peste alta si se mai intind putin cu sucitorul.
Foaia astfel obtinuta se imparte in 8 bucati egale.
Se pune umplutura la baza fiecarui triunghi, nu multa sa nu curga ( eu am pus fructe de caspuni din dulceata, rahat si branza dulce cu stafide).
Umplutura cu rahat asortat.
Se ruleaza fiecare bucatica, de la margine spre varful ascutit. Unele le-am rulat pe partea maro, altele pe partea alba, in felul asta se obtin cornuri de doua culori.
Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Am lasat putin loc intre cornuri, nu le-am inghesuit, deoarece cresc mult. Le-am mai lasat 10 minute la dospit.
Cand scoateti prima tura de cornuri, bagati la cuptor a doua tura.
Cornurile se scufunda pe rand in sirop si se intorc in el pe toate partile, se si apasa putin cornul sa patrunda siropul in el si se aseaza pe o tava mare.
Dupa preferinte puteti sa presarati fulgi de cocos, sau fulgi de ciocolata.
Cornurile se dau la racit acoperite cu o folie. Sunt mult mai gustoase reci au timp si sa absoarba siropul in ele.
Priviti cat de frumoase sunt, sunt absolut delicioase. Acestea sunt umplute cu amestec de branza dulce, stafide, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Gramajul a fost de o lingurita cu varf de fiecare corn.
Si cele maro cu umplutura asortata de capsuni si rahat.
Sunt absolut delicioase si gustoase, parfumate si moi datorita siropului in care le-am cufundat. Le recomand cu drag. La noi abia au mai ramas cateva pentru a doua zi.
Pofta buna!