Hrisca cu legume este o mancare simpla, se poate pregati usor in orice moment al anului, combinand diverse legume. Hrisca este deseori confundata cu o cereala, dar de fapt este o planta ierboasa care produce seminte mici, maronii. Se inrudeste cu stevia, macrisul si rubarba. Este sanatoasa, aromata si gustoasa si contine cea mai buna combinatie de proteine, fibre si microelemente. Mentine de asemenea nivelul de glucoza din sange in limitele normale, previne instalarea diabetului de tip II, vitaminele si mineralele din boabele de hriscsa scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal), mentine tanar sistemul nervos, imbunatateste capacitatea de retinere si memorare, va protejeaza impotriva accidentelor vasculare, scade colesterolul, tine sub control tensiunea arteriala, previne aparitia pietrelor la bila. Asadar sunt numeroase beneficiile pe care hrisca le ofera daca este consumata. Hrisca poate fi consumata si inmuiata in lapte alaturi de cereale.
Mod de preparare:
Hrisca se alege de bobitele negre, se spala in doua trei ape.
Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica sau se taie cubulete, ardeiul se curata de codita si seminte, se toaca marunt.
Intr-o oala cu fundul mai gros adaugam ulei si calim usor ceapa.
Adaugam apoi hrisca, apa sare si piper, le amestecam si acoperim cu un capac, le vom lasa la foc mediu sa se fiarba.
Inainte sa scada toata apa, vom adauga si sosul de rosii passate, amestecam si mai lasam cateva minute sa-si combine aromele, asezonam daca mai este necesar cu sare si piper. Cosistenta trebuie sa fie ca a unui pilaf.
Se serveste ca atare cu patrunjel verde, sau poate fi folosit ca garnitura la diferite preparate din carne.
Este o mancare satioasa, de post si poate fi consumata la pranz sau cina.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Hrisca se alege de bobitele negre, se spala in doua trei ape.
Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica sau se taie cubulete, ardeiul se curata de codita si seminte, se toaca marunt.
Intr-o oala cu fundul mai gros adaugam ulei si calim usor ceapa.
Adaugam apoi hrisca, apa sare si piper, le amestecam si acoperim cu un capac, le vom lasa la foc mediu sa se fiarba.
Inainte sa scada toata apa, vom adauga si sosul de rosii passate, amestecam si mai lasam cateva minute sa-si combine aromele, asezonam daca mai este necesar cu sare si piper. Cosistenta trebuie sa fie ca a unui pilaf.
Se serveste ca atare cu patrunjel verde, sau poate fi folosit ca garnitura la diferite preparate din carne.
Este o mancare satioasa, de post si poate fi consumata la pranz sau cina.
Pofta buna!