Pepenele umplut cu fructe in aspic, este un desert atragator, delicios si racoritor, ce se realizeaza usor si rapid, perfect pentru orice eveniment important, sau chiar pentru mesele de weekend in familie.
Mod de preparare:
Se spala pepenele sub jet de apa rece, apoi se sterge cu un servet!
Taiem un capacel si se scot de pe el semintele, apoi il punem deoparte.
Scoatem miezul din pepene ajutandu-ne cu o lingura sau cu cupa de inghetata. Nu aruncati miezul, puteti sa-l transformati intr-un, sirop, salata sau sa-l consumati ca atare, e bun si hidratant.
Fructele se curata de eventualele codite si se spala bine.
Intr-un bol amestecam toate fructele, zmeura e bine sa o adaugam la urma, e frgeda si se striveste usor. Fructele se pot folosi dupa gust, preferinte ori sezon, la alegerea fiecaruia, nu este un standard, important pentru o nota frumoasa sa fie diversificate pentru culoare si gust.
Umplem pepenele cu fructe, il scuturam din cand in cand pentru ca fructele sa se aseze cat mai bine in el. Pregatim apoi un sirop, indulcit cu zahar vanilat, sau puteti sa adaugati un sirop de fructe preferat.
Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marin si o turnam in siropul de vanilie sau de fructe apoi le amestecam bine.
Mare atentie gelatina nu trebuie fiarta, pentru ca se distruge la temperatura mare. Temperatura maxima este de 60 de grade.
Turnam peste fructe siropul cu gelatina si acopeim pepenele cu capacul lui.
Se da la rece cel putin 2-3 ore. Daca fructele sunt bine asezate in pepene si usor indesate (fara a se strivi), nu va intra prea mult sirop cu gelatina. Practic gelatina va avea doar rolul de a lega fructele intre ele.
Cand s-a gelifiat umplutura / salata de fructe, se taie pepenele mai intai in jumatate apoi in felii si se servesc ca desert.
Este delicis, racoritor, cu un aspect minunat si foarte apetisant, cei mici vor adora acest desert.
Datorita gelatinei fructele rezista mult in pepene, fara a se oxida.
Pepenele umplut cu fructe in aspic este cea mai simpla, aspectuoasa si aromata salata de fructe servita frumos ca o felie de fructe, perfecta pentru orice eveniment.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se spala pepenele sub jet de apa rece, apoi se sterge cu un servet!
Taiem un capacel si se scot de pe el semintele, apoi il punem deoparte.
Scoatem miezul din pepene ajutandu-ne cu o lingura sau cu cupa de inghetata. Nu aruncati miezul, puteti sa-l transformati intr-un, sirop, salata sau sa-l consumati ca atare, e bun si hidratant.
Fructele se curata de eventualele codite si se spala bine.
Intr-un bol amestecam toate fructele, zmeura e bine sa o adaugam la urma, e frgeda si se striveste usor. Fructele se pot folosi dupa gust, preferinte ori sezon, la alegerea fiecaruia, nu este un standard, important pentru o nota frumoasa sa fie diversificate pentru culoare si gust.
Umplem pepenele cu fructe, il scuturam din cand in cand pentru ca fructele sa se aseze cat mai bine in el. Pregatim apoi un sirop, indulcit cu zahar vanilat, sau puteti sa adaugati un sirop de fructe preferat.
Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marin si o turnam in siropul de vanilie sau de fructe apoi le amestecam bine.
Mare atentie gelatina nu trebuie fiarta, pentru ca se distruge la temperatura mare. Temperatura maxima este de 60 de grade.
Turnam peste fructe siropul cu gelatina si acopeim pepenele cu capacul lui.
Se da la rece cel putin 2-3 ore. Daca fructele sunt bine asezate in pepene si usor indesate (fara a se strivi), nu va intra prea mult sirop cu gelatina. Practic gelatina va avea doar rolul de a lega fructele intre ele.
Cand s-a gelifiat umplutura / salata de fructe, se taie pepenele mai intai in jumatate apoi in felii si se servesc ca desert.
Este delicis, racoritor, cu un aspect minunat si foarte apetisant, cei mici vor adora acest desert.
Datorita gelatinei fructele rezista mult in pepene, fara a se oxida.
Pepenele umplut cu fructe in aspic este cea mai simpla, aspectuoasa si aromata salata de fructe servita frumos ca o felie de fructe, perfecta pentru orice eveniment.
Pofta mare!
Foarte frumos arata!
Am încercat sa fac și eu, doar ca nu mi s a întărit siropul deloc..l am refăcut, am pus 2 plicuri de gelatina de data asta și tot nu s a întărit.. nu mi explic unde am greșit…
Siropul l am făcut din 500 ml apa, 1 pahar jumătate de zahar, am adăugat niște sirop de fructe, l am fiert și răcit, apoi am adăugat gelatina topita încet la bain marin (am avut grija sa nu se încălzească prea tare sa nu se taie).
Îmi puteți da un sfat ce sa fac?
Mulțumesc mult!
Va multumesc frumos pentru comentariu, data viitoare cand faceti umpleti pepenele cu un singur fel de fructe care nu se distruge la manevrat, apoi umpleti pepenele cu apa, dupa care scurgeti apa si vedeti de cata apa aveti nevoie, scoateti fructele si le lasati la scurs, preparati siropul cu gelatina cu 100 ml apa mai mult decat v-a iesit prin scurgerea ei din pepene, gelatina folositi un pic mai multa decat va epune reteta de pe pachet. Fructele le adaugati scurse bine de apa in pepene, de preferat sa fie cat mai uscate. Sper sa fie de folos si sa va iasa la urmatoare folosire. Mult succes