Placinta cu branza feta si spanac fara framantare si dospire este ideala pentru atunci cand nu aveti timp sau chef sa framantati si sa lasati la dospit. Aluatul simplu folosit la aceasta placinta este ideal cand aveti pofta de o placinta rapida, delicioasa si usor de pregatit, in plus nu aveti nevoie nici de praf de copt si nici de drojdie pentru afanare, iar gustul este minunat asemanator cu cel de budinca.
Taiem spanacul in bucati de 2-3cm, cu un cutit mare de bucatarie.
La aceasta reteta am ales sa pun atat ceapa verde cat si ceapa rosie. Ceapa verde se curata de frunzele vestede sau uscate, se taie radacina, se spala apoi o tocam marunt. Ceapa rosie, se curata, se spala, se toaca marunt. Mararul se spala, se curata de coditele mai lungi, se toaca marunt. Patrunjelul se spala, se curata de codite, se toaca marunt.
Faina se cerne pentru aerare.
Intr-un bol mare, batem cu un tel, ouale, iaurtul, sare, piper, uleiul de masline, si amestecam pana se incorporeaza perfect.
Adaugam jumatate din faina si incorporam. Nu va faceti griji, acest aluat nu formeaza cocolase.
Adaugam apoi 50 ml de apa si amestecam bine.
Acum incorporam si ultima jumatate de faina. Aluatul va curge ca si cel de la clatitele americane. Aluatul este gata.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline la incins.
In uleiul de masline, calim ceapa tocata marunt si ceapa verde, cat sa se inmoaie usor.
Adaugam apoi patrunjelul si mararul si condimentam cu sare, piper.
Luam tigaia cu umplutura de pe foc, apoi adaugam feta maruntita cu mana si doua linguri de branza moale proaspata.
Amestecam umplutura pana cand toata branza se distribuie uniform.
Tapetam o tava rezistenta la cuptor cu hartie de copt si o ungem usor cu ulei de masline.
In tava vom turna jumatate din compozitia de aluat (important este sa amestecam bine aluatul inainte de a-l turna). Intindem cu o spatula aluatul peste tot, folosim miscari delicate.
Cu mana luam putin cate putin din compozitia de umplutura si punem deasupra stratului de aluat. Acoperim toate spatiile.
Adaugam inca 25 ml apa la aluat pentru a-l crea si mai moale, turnam in tava peste umplutura si cu o spatula plata, intindem din aluat peste toata suprafata.
Portionam in bucati potrivite si placinata poate fi servita.
Placinta cu spanac si branza feta se poate servi ca aperitiv atat intre mese, alaturi de rosii, cherry, masline, cat si dupa ce ati servit masa
E minunata chiar si dimineata la mic dejun alaturi de cafeluta, capuccino, ceai sau lapte cu cacao.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Taiem spanacul in bucati de 2-3cm, cu un cutit mare de bucatarie.
La aceasta reteta am ales sa pun atat ceapa verde cat si ceapa rosie. Ceapa verde se curata de frunzele vestede sau uscate, se taie radacina, se spala apoi o tocam marunt. Ceapa rosie, se curata, se spala, se toaca marunt. Mararul se spala, se curata de coditele mai lungi, se toaca marunt. Patrunjelul se spala, se curata de codite, se toaca marunt.
Faina se cerne pentru aerare.
Intr-un bol mare, batem cu un tel, ouale, iaurtul, sare, piper, uleiul de masline, si amestecam pana se incorporeaza perfect.
Adaugam jumatate din faina si incorporam. Nu va faceti griji, acest aluat nu formeaza cocolase.
Adaugam apoi 50 ml de apa si amestecam bine.
Acum incorporam si ultima jumatate de faina. Aluatul va curge ca si cel de la clatitele americane. Aluatul este gata.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline la incins.
In uleiul de masline, calim ceapa tocata marunt si ceapa verde, cat sa se inmoaie usor.
Adaugam apoi patrunjelul si mararul si condimentam cu sare, piper.
Luam tigaia cu umplutura de pe foc, apoi adaugam feta maruntita cu mana si doua linguri de branza moale proaspata.
Amestecam umplutura pana cand toata branza se distribuie uniform.
Tapetam o tava rezistenta la cuptor cu hartie de copt si o ungem usor cu ulei de masline.
In tava vom turna jumatate din compozitia de aluat (important este sa amestecam bine aluatul inainte de a-l turna). Intindem cu o spatula aluatul peste tot, folosim miscari delicate.
Cu mana luam putin cate putin din compozitia de umplutura si punem deasupra stratului de aluat. Acoperim toate spatiile.
Adaugam inca 25 ml apa la aluat pentru a-l crea si mai moale, turnam in tava peste umplutura si cu o spatula plata, intindem din aluat peste toata suprafata.
Portionam in bucati potrivite si placinata poate fi servita.
Placinta cu spanac si branza feta se poate servi ca aperitiv atat intre mese, alaturi de rosii, cherry, masline, cat si dupa ce ati servit masa
E minunata chiar si dimineata la mic dejun alaturi de cafeluta, capuccino, ceai sau lapte cu cacao.
Pofta buna!