Tocanita de naut cu legume inabusite, sos de rosii si pulpe de pui are un gust delicios, este plina de proteine, atat de simplu de pregatit si relativ rapid, dar atat de gustoasa si de satioasa perfecta in orice anotimp.
Mod de preparare:
Pentru inceput lasam nautul la hidratat peste noapte. Daca nu aveti naut proaspat puteti folosi si gata fiert din conserva (cam 400g -500g).
Nautul se fierbe cam 1,5-2 ore cu o frunza de dafin, la fel ca boabele de fasole. Cand este gata scurgem nautul din lichidul in care a fiert apoi il vom folosi la tocanita. Puteti opri un pic de zeama pentru tocanita daca tineti post.
Pulpele de pui se curata, se spala, apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand se formeaza spuma, o vom indeparta cu un spumar pana cand spuma noua formata ramane alba. Fierbem carnea pana cand este gata. Le scoatem si le lasam sa se scurga de supa. Supa nu o aruncam o vom folosi mai tarziu.
Condimentam usor pulpele cu sare si piper pe ambele parti si lasam cateva minute ca sarea sa fie absorbita de carne.
Intre timp punem intr-o tigaie inalta sau oala ulei de masline si putin unt la topit.
Prajim cateva minute pulpele pentru gust si aspect frumos.
Intre timp ne ocupam si de legume. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se curata, se spala se toaca fin. Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari cu tot cu coaja. Rosiile cherry se spala, se taie in doua.
Cand carnea s-a rumenit frumos pe ambele parti o vom scoate pe un platou.
In uleiul in care am prajit pulpele adaugam 100 ml supa de pui. Daca tineti post sau sunteti vegan in cratita puneti ulei si 100 ml apa in care a fiert nautul.
Lasam sa inceapa sa fiarba.
Adaugam apoi legumele toate in cratita.
Amestecam din cand in cand, sa ne asiguram ca nu se lipeste de vas.
Cand legumele sunt fierte condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam apoi nautul fiert si scurs.
Inchidem focul si lasam mancarea sub capac pana la servire.
Tocanita se serveste calda cu adaos de patrunjel sau marar verde dupa preferinta.
Se poate servi cu paine calda, mamaliguta sau crutoane, alaturi de muraturi, salate sau ardei iute.
Tocanita este delicioasa, hranitoare si consistenta, usor de pregatit, ideala atat pentru pranz cat si cina, si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru inceput lasam nautul la hidratat peste noapte. Daca nu aveti naut proaspat puteti folosi si gata fiert din conserva (cam 400g -500g).
Nautul se fierbe cam 1,5-2 ore cu o frunza de dafin, la fel ca boabele de fasole. Cand este gata scurgem nautul din lichidul in care a fiert apoi il vom folosi la tocanita. Puteti opri un pic de zeama pentru tocanita daca tineti post.
Pulpele de pui se curata, se spala, apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand se formeaza spuma, o vom indeparta cu un spumar pana cand spuma noua formata ramane alba. Fierbem carnea pana cand este gata. Le scoatem si le lasam sa se scurga de supa. Supa nu o aruncam o vom folosi mai tarziu.
Condimentam usor pulpele cu sare si piper pe ambele parti si lasam cateva minute ca sarea sa fie absorbita de carne.
Intre timp punem intr-o tigaie inalta sau oala ulei de masline si putin unt la topit.
Prajim cateva minute pulpele pentru gust si aspect frumos.
Intre timp ne ocupam si de legume. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se curata, se spala se toaca fin. Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari cu tot cu coaja. Rosiile cherry se spala, se taie in doua.
Cand carnea s-a rumenit frumos pe ambele parti o vom scoate pe un platou.
In uleiul in care am prajit pulpele adaugam 100 ml supa de pui. Daca tineti post sau sunteti vegan in cratita puneti ulei si 100 ml apa in care a fiert nautul.
Lasam sa inceapa sa fiarba.
Adaugam apoi legumele toate in cratita.
Amestecam din cand in cand, sa ne asiguram ca nu se lipeste de vas.
Cand legumele sunt fierte condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam apoi nautul fiert si scurs.
Inchidem focul si lasam mancarea sub capac pana la servire.
Tocanita se serveste calda cu adaos de patrunjel sau marar verde dupa preferinta.
Se poate servi cu paine calda, mamaliguta sau crutoane, alaturi de muraturi, salate sau ardei iute.
Tocanita este delicioasa, hranitoare si consistenta, usor de pregatit, ideala atat pentru pranz cat si cina, si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta mare!