Praz cu masline este o mancare simpla, de post ce se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Prazul este o leguma foarte sanatoasa care contine multe vitamine si minerale. Mancarea de praz se realizeaz cu putine ingrediente si nu necesita indemanare, practic in30 de minute este gata si se poate consuma calda sau rece, alaturi de mamaliguta calda si muraturi.
Mod de preparare:
Prazul se curata, se spala foarte bine, se taie cubulete, se pot folosi si frunzele verzi, va da gust bun mancarii si un aspect placut. Ceapa se curata, se spala se tiaca marunt, ardeiul se curata de codita si seminte, se spala se toaca marunt, rosiile se vor spala si taia cubulete.
Reteta este extrem de simpla si pe cat de simpla este, pe atat de gustoasa.
Intr-o cratita se pune uleiul. Se adauga ceapa taiata marunt sau cubulete, dupa dorinta, prazul taiat felii cam de 1 cm grosime, rosiile taiate cubulete, ardeiul kapia.
Se pune capacul si se lasa pana se inmoaie bine legumele. Se amesteca usor din cand in cand si se mai adauga cate putina apa, daca mai este nevoie. Dureaza cam 10 minute.
Cand ceapa si prazul s-au inmuiat bine, se adauga vinul si sosul de de rosii passate, se lasa sa dea din nou in fierbere apoi se vor adauga maslinele, usturoiul si piperul cat se ia cu 3 degete.
Se pune capacul si se lasa sa fiarba totul cam 20 minute. Apoi se stinge focul si se presara cu verdeata tocata fin.
Se poate manca rece sau calda, ca mancare de post, sau poate fi folosita si ca garnitura la diferite carnuri sau preparate din carne.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Prazul se curata, se spala foarte bine, se taie cubulete, se pot folosi si frunzele verzi, va da gust bun mancarii si un aspect placut. Ceapa se curata, se spala se tiaca marunt, ardeiul se curata de codita si seminte, se spala se toaca marunt, rosiile se vor spala si taia cubulete.
Reteta este extrem de simpla si pe cat de simpla este, pe atat de gustoasa.
Intr-o cratita se pune uleiul. Se adauga ceapa taiata marunt sau cubulete, dupa dorinta, prazul taiat felii cam de 1 cm grosime, rosiile taiate cubulete, ardeiul kapia.
Se pune capacul si se lasa pana se inmoaie bine legumele. Se amesteca usor din cand in cand si se mai adauga cate putina apa, daca mai este nevoie. Dureaza cam 10 minute.
Cand ceapa si prazul s-au inmuiat bine, se adauga vinul si sosul de de rosii passate, se lasa sa dea din nou in fierbere apoi se vor adauga maslinele, usturoiul si piperul cat se ia cu 3 degete.
Se pune capacul si se lasa sa fiarba totul cam 20 minute. Apoi se stinge focul si se presara cu verdeata tocata fin.
Se poate manca rece sau calda, ca mancare de post, sau poate fi folosita si ca garnitura la diferite carnuri sau preparate din carne.
Pofta buna!