Pui piccata este o mancare numai buna de gatit cand va doriti o cina plina de savoare, aromata, satioasa, usor de preparat, pe gustul tuturor si care arata bine in orice farfurie.
„Piccata” de origine italiana, defineste de fapt un procedeu de a gati carnea sote (de vitel, de pui sau peste) in unt si ulei de masline si de a o servi intr-un sos aromat cu lamaie si capere.
Archives Pranz
Snitel vienez din piept de pui
Snitelul vienez este una dintre cele mai populare fripturi la tigaie raspandita in intreaga lume. Desi se prepara din diferita tipuri de carne un adevarat snitel trebuie sa fie fraged in interior, crocant in exterior si deosebit de gustos peste tot.
Pui chinezesc cu orez salbatic
Reteta de pui chinezesc cu orez este una dintre cele mai gustoase mancaruri chinezesti cu pui, in care savoarea legumelor se completeaza perfect cu calitatile nutritive ale orezului. Orezul cu legume se gateste in wok, la foc iute, ceea ce inseamna ca legumele isi pastreaza proprietatile, fiind deci si o mancare extrem de sanatoasa.
Ceafa de porc la grill
Cred ca toti stiti cum se prepara ceafa la gratar, e foarte simplu de realizat. Pe cat de simplu, pe atat de gustoasa este aceasta carnita de porc, ce a devenit preferata tuturor romanilor si e nelipsita de la picnicuri sau in zilele de sarbatoare, alaturi de bine-cunoscutii mititei.
Hot dog cu ceapa caramelizata
Hot dog reprezinta o gustare simpla, usor de realizat extrem de delicioasa in acelasi timp, daca adaugi si alte ingrediente sau toppinguri. Un adevarat hot dog trebuie sa fie consistent, dulce acrisor, picant.
Supa de cartofi cu pui si smantana
Supa de cartofi cu piept de pui si smantana, este o reteta simpla usor de realizat, aromata si gustoasa care te incalzeste in zilele reci de iarna. O recomand pentru gustul ei nemaipomenit.
Pepperonata cu carnati semiafumati la Slow cooker
Am gatit pepperonata si la Slow cooker, a fost usor si simplu de gatit, a iesit la fel de delicioasa si gustoasa ca cea facuta la wok. Peperonata siciliana este un fel de tocanita de ardei in sos delicios de rosii, un fel de ratatouille italienesc.
Caras prajit cu mamaliga si sos de usturoi
Carasul prajit se serveste fierbinte sau la temperatura camerei, alaturi de mamaliguta si mujdei. Este o specialitate romaneasca raspandita in toata tara, delicioasa si sanatoasa.
Frigarui de pui cu garnitura din amestec Hawaii
Cele mai bune frigarui cu legume se fac din carne frageda de pui care se gateste repede, (eu am folosit piept de pui, dar puteti folosi si carnea din pulpe). Frigaruile se prepara usor si repede, le puteti consuma atat la pranz cat si la cina, alaturi de garnituri de orice fel si salate de sezon sau chiar muraturi.
Pepperonta cu carnati
Pepperonata este o reteta italiana, o garnitura simpla consumata ca atare sau alaturi de o friptura, fie ca o servim rece sau calda. Pentru vegetarieni sau pentru perioadele de post alaturi de paste sau orez, sau chiar si cu o felie de paine prajita poate fi un pranz sau cina cu adevarat savuroase.