Supa frantuzeasca de legume este usor si rapid de preparat, te hidrateaza din plin, este sanatoasa si nutritiva, gustoasa si frumos colorata fiind ideala atat vara cat si iarna, putandu-se servi ca fel principal la masa de pranz cat si la cina.
Mod de preparate:
Preparam supa de pui sau de legume si pregatim ingredientele. Separat punem un vas cu apa la fiert.
Salotele se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se taie marunt.
Se incinge untul foarte incet intr-o oala mare. Adaugam usturoiul si ceapa si le calim in unt timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
Turnam peste ceapa si usturoiul calit supa de pui sau de legume.
Intre timp se pregatesc cartofii, cartofii noi se spala in apa rece, se taie in sferturi.
Punem cartofii in oala cu apa clocotita. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb incet.
Se curata, se razuiesc si se taie in jumatate morcovii sau, daca se folosesc morcovi mari, acestia se vor taia in bucati de 2,5 cm lungime.
Se curata si se spala ridichile, apoi se taie cubulete.
Se adauga ridichile la fiert peste cartofi si morcovi.
Se spala varfurile de sparanghel. Pastaile se curata si se spala, apoi se taie in jumatate. La aceasta supa se pun de obicei pastai fragede de mazare, eu nu am avut si am folosit pastai congelate de fasole.
Cand legumele sunt fierte, se scot cu o supiera din apa si se scurg.
Punem legumele scurse bine de apa in supa cu rosii.
Turnam smantana peste supa si amestecam. Se spala, se rup si se adauga in supa frunze de busuioc. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste imediat! Branza rasa se presara optional, in fiecare farfurie dupa preferinte si gust.
Supa de legume frantuzeasca se realizeaza usor si rapid, este satioasa si hranitoare, putandu-se servi ca fel principal atat la pranz cat si la cina.
Optional, se poate adauga carne de pui gatita, pentru a obtine o tocanita de pui cu legume.
Supa de legume este o mancare usoara de vara, frumos colorata si hidratanta, absolut delicioasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparate:
Preparam supa de pui sau de legume si pregatim ingredientele. Separat punem un vas cu apa la fiert.
Salotele se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se taie marunt.
Se incinge untul foarte incet intr-o oala mare. Adaugam usturoiul si ceapa si le calim in unt timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
Turnam peste ceapa si usturoiul calit supa de pui sau de legume.
Intre timp se pregatesc cartofii, cartofii noi se spala in apa rece, se taie in sferturi.
Punem cartofii in oala cu apa clocotita. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb incet.
Se curata, se razuiesc si se taie in jumatate morcovii sau, daca se folosesc morcovi mari, acestia se vor taia in bucati de 2,5 cm lungime.
Se curata si se spala ridichile, apoi se taie cubulete.
Se adauga ridichile la fiert peste cartofi si morcovi.
Se spala varfurile de sparanghel. Pastaile se curata si se spala, apoi se taie in jumatate. La aceasta supa se pun de obicei pastai fragede de mazare, eu nu am avut si am folosit pastai congelate de fasole.
Cand legumele sunt fierte, se scot cu o supiera din apa si se scurg.
Punem legumele scurse bine de apa in supa cu rosii.
Turnam smantana peste supa si amestecam. Se spala, se rup si se adauga in supa frunze de busuioc. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste imediat! Branza rasa se presara optional, in fiecare farfurie dupa preferinte si gust.
Supa de legume frantuzeasca se realizeaza usor si rapid, este satioasa si hranitoare, putandu-se servi ca fel principal atat la pranz cat si la cina.
Optional, se poate adauga carne de pui gatita, pentru a obtine o tocanita de pui cu legume.
Supa de legume este o mancare usoara de vara, frumos colorata si hidratanta, absolut delicioasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati!
Pofta mare!