AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Supa frantuzeasca de legume este usor si rapid de preparat, te hidrateaza din plin, este sanatoasa si nutritiva, gustoasa si frumos colorata fiind ideala atat vara cat si iarna, putandu-se servi ca fel principal la masa de pranz cat si la cina.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

 25 gr unt
 2 salote
 1,2 kg rosii tocate, din conserva
 400 ml supa de pui sau legume
 1 lingurita de busuioc uscat
 sare si piper negru
 200 gr cartofi noi sau albi cu coaja subtire
 12 morcovi baby
 6 ridichi mari
 100 gr pastai de mazare dulce sau de fasole
 12 varfuri de sparanghel
 125 ml smantana
 8 frunze mari de busuioc verde
pentru ornat
 parmezan sau branza Cheddar, optional

1

Mod de preparate:
Preparam supa de pui sau de legume si pregatim ingredientele. Separat punem un vas cu apa la fiert.

2

Salotele se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se taie marunt.

3

Se incinge untul foarte incet intr-o oala mare. Adaugam usturoiul si ceapa si le calim in unt timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.

4

Turnam peste ceapa si usturoiul calit supa de pui sau de legume.

5

Adaugam apoi rosiile impreuna cu lichidul din conserva , busuiocul uscat, putina sare si piper. Se acopera oala si se fierbe totul incet timp de 15 minute.

6

Intre timp se pregatesc cartofii, cartofii noi se spala in apa rece, se taie in sferturi.

7

Punem cartofii in oala cu apa clocotita. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb incet.

8

Se curata, se razuiesc si se taie in jumatate morcovii sau, daca se folosesc morcovi mari, acestia se vor taia in bucati de 2,5 cm lungime.

9

Dupa ce cartofii au fiert 5 minute, se adauga morcovii in oala.

10

Se curata si se spala ridichile, apoi se taie cubulete.

11

Se adauga ridichile la fiert peste cartofi si morcovi.

12

Se spala varfurile de sparanghel. Pastaile se curata si se spala, apoi se taie in jumatate. La aceasta supa se pun de obicei pastai fragede de mazare, eu nu am avut si am folosit pastai congelate de fasole.

13

Adaugam sparanghelul si fasolea verde in oala de legume la fiert pentru 10-12 minute in total, sau pana cand sunt fragede. Intre timp, se rade branza, daca se foloseste, pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune deoparte.

14

Cand legumele sunt fierte, se scot cu o supiera din apa si se scurg.

15

Punem legumele scurse bine de apa in supa cu rosii.

16

Turnam smantana peste supa si amestecam. Se spala, se rup si se adauga in supa frunze de busuioc. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

17

Se serveste imediat! Branza rasa se presara optional, in fiecare farfurie dupa preferinte si gust.

18

Supa de legume frantuzeasca se realizeaza usor si rapid, este satioasa si hranitoare, putandu-se servi ca fel principal atat la pranz cat si la cina.

19

Optional, se poate adauga carne de pui gatita, pentru a obtine o tocanita de pui cu legume.

20

Supa de legume este o mancare usoara de vara, frumos colorata si hidratanta, absolut delicioasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati!
Pofta mare!

Ingrediente

 25 gr unt
 2 salote
 1,2 kg rosii tocate, din conserva
 400 ml supa de pui sau legume
 1 lingurita de busuioc uscat
 sare si piper negru
 200 gr cartofi noi sau albi cu coaja subtire
 12 morcovi baby
 6 ridichi mari
 100 gr pastai de mazare dulce sau de fasole
 12 varfuri de sparanghel
 125 ml smantana
 8 frunze mari de busuioc verde
pentru ornat
 parmezan sau branza Cheddar, optional

Indicații

1

Mod de preparate:
Preparam supa de pui sau de legume si pregatim ingredientele. Separat punem un vas cu apa la fiert.

2

Salotele se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se taie marunt.

3

Se incinge untul foarte incet intr-o oala mare. Adaugam usturoiul si ceapa si le calim in unt timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.

4

Turnam peste ceapa si usturoiul calit supa de pui sau de legume.

5

Adaugam apoi rosiile impreuna cu lichidul din conserva , busuiocul uscat, putina sare si piper. Se acopera oala si se fierbe totul incet timp de 15 minute.

6

Intre timp se pregatesc cartofii, cartofii noi se spala in apa rece, se taie in sferturi.

7

Punem cartofii in oala cu apa clocotita. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb incet.

8

Se curata, se razuiesc si se taie in jumatate morcovii sau, daca se folosesc morcovi mari, acestia se vor taia in bucati de 2,5 cm lungime.

9

Dupa ce cartofii au fiert 5 minute, se adauga morcovii in oala.

10

Se curata si se spala ridichile, apoi se taie cubulete.

11

Se adauga ridichile la fiert peste cartofi si morcovi.

12

Se spala varfurile de sparanghel. Pastaile se curata si se spala, apoi se taie in jumatate. La aceasta supa se pun de obicei pastai fragede de mazare, eu nu am avut si am folosit pastai congelate de fasole.

13

Adaugam sparanghelul si fasolea verde in oala de legume la fiert pentru 10-12 minute in total, sau pana cand sunt fragede. Intre timp, se rade branza, daca se foloseste, pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune deoparte.

14

Cand legumele sunt fierte, se scot cu o supiera din apa si se scurg.

15

Punem legumele scurse bine de apa in supa cu rosii.

16

Turnam smantana peste supa si amestecam. Se spala, se rup si se adauga in supa frunze de busuioc. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

17

Se serveste imediat! Branza rasa se presara optional, in fiecare farfurie dupa preferinte si gust.

18

Supa de legume frantuzeasca se realizeaza usor si rapid, este satioasa si hranitoare, putandu-se servi ca fel principal atat la pranz cat si la cina.

19

Optional, se poate adauga carne de pui gatita, pentru a obtine o tocanita de pui cu legume.

20

Supa de legume este o mancare usoara de vara, frumos colorata si hidratanta, absolut delicioasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati!
Pofta mare!

Note

Supa frantuzeasca de legume
(Visited 541 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *