Ardeii umpluti cu carne, o mancare autentica romaneasca, este preferata de multi dintre noi in timpul verii.
O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa, aromata si satioasa.
Ardeii umpluti se fac relativ usor si sunt deliciosi. In continuare va prezint o reteta personala de ardei grasi umpluti cu carne, este absolut senzationala si o puteti servi atat la pranz cat si la cina.
Mod de preparare:
Ardeii grasi se spala, se vor taia la capatul cu codita astfel incat sa nu rupem codita, indepartam semintele, spalam si lasam ardeii la scurs cu gura in jos, pe cat posibil sa pastram capacelele fiecaruia, le vom folosi la final de umplere si e bine sa se potriveasca.
Intr-un bol incapator vom pune carnea tocata de vita si porc.
Ceapa se curata,se spala, se toaca solzisori.
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica.
Secretul celor mai bune sarmale si ardei grasi umpluti consta din ceapa si morcov. Chiar si atunci cand faceti sarmale de post sau ardei umpluti de post, e bine sa folositi cat mai multa ceapa si morcov, va asigur ca vor iesi exceptional de gustoase / gustosi.
Sunculita usor afumata, sau kaiser mai gras, este un ingredient pe care l-am adaugat in plus fata de retetele obisnuite, pentru a da un plus de aroma si un miros usor de afumatura, nu veti gasi in nici o reteta acest ingredient, insa eu l-am adaugat acum si gustul ardeilor a iesit fenomenal.
Kaiserul ( cu tot cu șorici, care este moale) il vom taia in bucatele foarte mici. Eu am pus 150g dar mergea si 200g. Nu trebuie sa punem nici foarte mult daca nu ne dorim ardeii cu garasime multa.
Intr-un wok am adaugat doua linguri de ulei si am calit kaiserul.
Cand kaiserul s-a rumenit usor l-am luat cu o paleta si l-am adaugat peste carnea tocata.
In uleiul si grasimea lasata de kaiser, am calit apoi usor ceapa (aurita putin pe margini). Nu trebuie rumenita, ci cat sa se inmoaie si sa-si lase gustul in ulei.
Am adaugat apoi morcovul razuit si am amestecat. Am pus apoi un pic de apa, nu multa, ci cat sa opreasca din prajit si am lasat compozitia sa fiarba usor. Acesta este un alt secret al gustului minunat. Calirea cepei si a morcovului impreuna, apoi fierte usor in apa cu ulei.
Transferam cu o paleta compozitia de ceapa si morcov peste carnea tocata.
Tocam patrunjel verde si marar si le adaugam peste carne. Spargem si un ou si il punem in bolul cu carne.
Urmeaza condimentarea. Eu am adaugat o lingurita de boia dulce, boia afumata o lingurita, piper o lingurita, cimbru o lingurita, sare o lingurita cu varf insa mai trebuia, desi am gustat compozitia si era sarata dupa gustul meu, orezul a absorbit din sare si la final gustul era usor nesarat. Noroc ca sarea se poate adauga si la servire. Recomand deci un pic mai sarata compozitia inainte de umplere.
In compozitie am adaugat si doua linguri din sosul de rosii.
Am pus orezul nefiert in compozitie, 1 lingura de orez pentru fiecare ardei ca etalon de masurat.
Am umplut ardeii grasi cu aceasta compozitie de carne, nu pana la refuz pentru ca orezul isi va mari volumul si compozitia va tinde sa rupa ardeii.
Am pus la fiecare ardei capacele lor, si i-am asezat in picioare intr-un vas yena cu capac. Dupa cum stiti, exista si varianta de a capaci ardeii cu felii de rosii, pentru aspect frumos si gust usor acrisor pe care il dau rosiile. Eu am ales de aceasta data sa pun capace din ardei, dupa cum vedeti arata destul de aspectuos, in plus faptul ca ii voi gati la cuptor cu putin sos ma avantajeaza, ardeii vor sta in picioare si capacele vor ramane la locul lor. Nu se intampla acelasi lucru cand ardeii sunt fierti in oala cu mult lichid, pentru ca, atunci cand fierbe apa, capacele vor cadea si riscul este sa se scurga umplutura din ardei.
Am pregatit apoi un sos din rosii passate, sare, piper, suc de lamaie si o lingurita de zahar brun, am amestecat si am turnat peste ardei. Lichidul recomad sa fie la jumatatea vasului in care gatiti ardeii la cuptor, pentru ca ardeii si carnea vor lasa apa la fierbere, in plus lichidul va clocoti si se ridica pana la baza de sus a vasului. Zaharul are rolul de a atenua aciditatea din sosul de rosii.
Acoperim vasul cu un capac. In cazul in care nu aveti capac, puteti acoperi cu folie de aluminiu desi nu e foarte sanatos, e practic, aceasta va ajuta ca ardeii sa nu se arda deasupra in timpul coacerii. Daca totusi va doriti ca ardeii sa fie usor rumeniti deasupra pe capace, scoateti folia spre final si mai tineti la cuptor pana se rumenesc.
Dam ardeii la cuptor pentru o ora si jumatate.
Daca ati folosit folie, o dam deoparte, stropim ardeii cu sosul din tava si mai lasam la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Cand s-au fiert / rumenit, scoatem vasul si putem servi.
Sunt deliciosi si aromati. Cei mai buni ardei grasi pe care i-am mancat vreodata.
Se pot servi simpli, cu smantana sau cu iaurt gras, dupa cum preferati.
Daca doriti sosul putin mai acru puteti stoarce un pic de lamaie.
Se servesc calzi, cu verdeata tocata marunt si daca preferati ardei iute verde sau murat.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ardeii grasi se spala, se vor taia la capatul cu codita astfel incat sa nu rupem codita, indepartam semintele, spalam si lasam ardeii la scurs cu gura in jos, pe cat posibil sa pastram capacelele fiecaruia, le vom folosi la final de umplere si e bine sa se potriveasca.
Intr-un bol incapator vom pune carnea tocata de vita si porc.
Ceapa se curata,se spala, se toaca solzisori.
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica.
Secretul celor mai bune sarmale si ardei grasi umpluti consta din ceapa si morcov. Chiar si atunci cand faceti sarmale de post sau ardei umpluti de post, e bine sa folositi cat mai multa ceapa si morcov, va asigur ca vor iesi exceptional de gustoase / gustosi.
Sunculita usor afumata, sau kaiser mai gras, este un ingredient pe care l-am adaugat in plus fata de retetele obisnuite, pentru a da un plus de aroma si un miros usor de afumatura, nu veti gasi in nici o reteta acest ingredient, insa eu l-am adaugat acum si gustul ardeilor a iesit fenomenal.
Kaiserul ( cu tot cu șorici, care este moale) il vom taia in bucatele foarte mici. Eu am pus 150g dar mergea si 200g. Nu trebuie sa punem nici foarte mult daca nu ne dorim ardeii cu garasime multa.
Intr-un wok am adaugat doua linguri de ulei si am calit kaiserul.
Cand kaiserul s-a rumenit usor l-am luat cu o paleta si l-am adaugat peste carnea tocata.
In uleiul si grasimea lasata de kaiser, am calit apoi usor ceapa (aurita putin pe margini). Nu trebuie rumenita, ci cat sa se inmoaie si sa-si lase gustul in ulei.
Am adaugat apoi morcovul razuit si am amestecat. Am pus apoi un pic de apa, nu multa, ci cat sa opreasca din prajit si am lasat compozitia sa fiarba usor. Acesta este un alt secret al gustului minunat. Calirea cepei si a morcovului impreuna, apoi fierte usor in apa cu ulei.
Transferam cu o paleta compozitia de ceapa si morcov peste carnea tocata.
Tocam patrunjel verde si marar si le adaugam peste carne. Spargem si un ou si il punem in bolul cu carne.
Urmeaza condimentarea. Eu am adaugat o lingurita de boia dulce, boia afumata o lingurita, piper o lingurita, cimbru o lingurita, sare o lingurita cu varf insa mai trebuia, desi am gustat compozitia si era sarata dupa gustul meu, orezul a absorbit din sare si la final gustul era usor nesarat. Noroc ca sarea se poate adauga si la servire. Recomand deci un pic mai sarata compozitia inainte de umplere.
In compozitie am adaugat si doua linguri din sosul de rosii.
Am pus orezul nefiert in compozitie, 1 lingura de orez pentru fiecare ardei ca etalon de masurat.
Am umplut ardeii grasi cu aceasta compozitie de carne, nu pana la refuz pentru ca orezul isi va mari volumul si compozitia va tinde sa rupa ardeii.
Am pus la fiecare ardei capacele lor, si i-am asezat in picioare intr-un vas yena cu capac. Dupa cum stiti, exista si varianta de a capaci ardeii cu felii de rosii, pentru aspect frumos si gust usor acrisor pe care il dau rosiile. Eu am ales de aceasta data sa pun capace din ardei, dupa cum vedeti arata destul de aspectuos, in plus faptul ca ii voi gati la cuptor cu putin sos ma avantajeaza, ardeii vor sta in picioare si capacele vor ramane la locul lor. Nu se intampla acelasi lucru cand ardeii sunt fierti in oala cu mult lichid, pentru ca, atunci cand fierbe apa, capacele vor cadea si riscul este sa se scurga umplutura din ardei.
Am pregatit apoi un sos din rosii passate, sare, piper, suc de lamaie si o lingurita de zahar brun, am amestecat si am turnat peste ardei. Lichidul recomad sa fie la jumatatea vasului in care gatiti ardeii la cuptor, pentru ca ardeii si carnea vor lasa apa la fierbere, in plus lichidul va clocoti si se ridica pana la baza de sus a vasului. Zaharul are rolul de a atenua aciditatea din sosul de rosii.
Acoperim vasul cu un capac. In cazul in care nu aveti capac, puteti acoperi cu folie de aluminiu desi nu e foarte sanatos, e practic, aceasta va ajuta ca ardeii sa nu se arda deasupra in timpul coacerii. Daca totusi va doriti ca ardeii sa fie usor rumeniti deasupra pe capace, scoateti folia spre final si mai tineti la cuptor pana se rumenesc.
Dam ardeii la cuptor pentru o ora si jumatate.
Daca ati folosit folie, o dam deoparte, stropim ardeii cu sosul din tava si mai lasam la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Cand s-au fiert / rumenit, scoatem vasul si putem servi.
Sunt deliciosi si aromati. Cei mai buni ardei grasi pe care i-am mancat vreodata.
Se pot servi simpli, cu smantana sau cu iaurt gras, dupa cum preferati.
Daca doriti sosul putin mai acru puteti stoarce un pic de lamaie.
Se servesc calzi, cu verdeata tocata marunt si daca preferati ardei iute verde sau murat.
Pofta mare!