Arhiva retetelor

Ciocanele de pui in sos de rosii la cuptor si piure de cartofi tricolorBy Nicola ElenaAceasta reteta de ciocanele de pui in sos de rosii la cuptor este o reteta inedita si savuroasa. E acel tip de mancare care se pregateste extrem de usor si cu minimum de efort. Ciocanelele de pui pot fi servite la pranz sau la cina alaturi de piureuri sau legume fierte ori coapte, salate, muraturi dar si simple cu mamaliguta calda.
Gremolata – sos de patrunjel cu usturoiBy Nicola ElenaGremolata sau gremolada este un dressing uscat, citric si proaspat, tipic bucatariei italiene, in special al celei nordice. Acest sos verde preparat in reteta originala din: patrunjel tocat, coaja de lamaie si usturoi, se serveste in genere pe osso bucco dar asezoneaza cu succes si fructele de mare, in special caracatita sau calmarul la gratar. Gremolata este de asemenea folosita ca garnitura, usor de preparat si foarte rapid, un sos de care te indragostesti de la prima inghititura.
Tarta cu iaurt si fructe confiate – la slow cookerBy Nicola ElenaTarta cu iaurt si fructe confiate, este o tarta gatita in oala slow cooker, usor de realizat, aromata, gustoasa si perfecta atunci cand vrei sa pregatesti ceva dulce dar fara sa stai prea mult in bucatarie. Aceasta tarta poate fi servita la orice masa sau chiar intre mesa la o cana de ceai sau cafea.
Supa crema de urziciBy Nicola ElenaSupa crema de urzici este perfecta atunci cand vine primavara si recomandata pe timpul postului, atat pentru ca este plina de vitamine si gust, cat si pentru numeroasele beneficii aduse organismului nostru. Indiferent prin ce metoda alegeti sa o gatiti, aceasta supa este absolut deliciosa.
Sarmalute in foi de varza chinezeasca – pane (prajite in ulei vegetal)By Nicola ElenaEste prima data cand pregatesc sarmalute pane si va pot spune ca am avut o experienta inedita. Sarmalutele de foi de varza chinezeasca cu carne de pui prajite pane, au iesit aromate, suculente si delicioase, cu o crusta usor crocanta ce au mers de minune alaturi de sosul de usturoi si ketchup. Daca va place mancarea chinezeasca o sa va placa si aceste sarmalute, care se pregatesc extrem de simplu, usor si intr-un timp foarte scurt.
Escalop de porc cu ciuperci, piure de cartofi cu sfecla rosie si salata de castravetiBy Nicola ElenaEscalop de porc cu ciuperci este o mancare cu sos, in care punem snitele din cotlet de porc, un fel de tocanita de porc foarte gustoasa si aromata cu felii fragede de carne mai slaba in grasimi. Aceasta mancare o puteti pregati atunci cand sunteti in pana de idei si vreti sa gatiti ceva usor si rapid dar nu foarte complicat, merge perfect atat la pranz cat si la cina.
Tocanita de ceapa cu aripi de puiBy Nicola ElenaTocanita de ceapa si carne de pui este o mancare traditional romaneasca avand un gust dulceag si aromat, ea se prepara extrem de usor cu ingrediente pe care le avem deja in camara, se se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Ciuperci in sos alb si pulpe aromate cu ierburi aromaticeBy Nicola ElenaIata un meniu cu care puteti incanta pe cei dragi, se realizeaza usor, simplu si foarte rapid, atat pentru mesele principale cat si pentru mese festive. Ciupercile in sos alb pot fi consumate ca atare pentru ca sunt extrem de gustoase si satioasa sau in combinatii cu diferite preparate din carne.
Snitele din piept de pui fara faina si ouBy Nicola ElenaO reteta inedita de snitele, fara faina si ou, usor de preparat, fara miros de prajeala in casa, si fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. Aceste snitele sunt perfecte pentru orice masa de pe timpul zilei, le puteti lua chiar si la pachet in sandwich-uri sau sa le taiati fasii si sa le adaugati in salate de cruditati verzi, sunt absolut delicioase.
1 17 18 19 20 21 43
(Visited 15.146 times, 1 visits today)