Arhiva retetelor

Varza dulce cu oase de porc si carnati acrita cu borsBy Nicola ElenaEste toamna, si pentru ca in toate pietele gasim varza din abundenta, m-am gandit sa fac o mancare de varza dulce cu oase de porc si carnati acrita cu bors. Mancare de varza dulce este un preparat traditional romanesc, usor de realizat, aromat si de nerefuzat pentru pranz sau cina alaturi de o paine proaspata sau mamaliguta.
Ciulama de ciuperci cu piept de puiBy Nicola ElenaCiulamaua de ciuperci cu piept de pui este o mancare delicioasa, usor de pregatit, cu sos alb fin si cremos, carne frageda si ciuperci aromate numai buna de savurat la pranz sau cina in orice zi din saptamana.
Tocanita de fasole verde cu muschiulet de puiBy Nicola ElenaTocanita de fasole verde cu muschiulet de pui este o reteta sanatosa, extrem de gustoasa si usor de facut acasa, din pastai verzi, cu rosii, morcov, ardei gras, ceapa si usturoi, facuta dupa o reteta veche, taraneasca si simpla, este extrem de aromata si plina de vitamine.
Pulpe de pui in marinada de bere cu stafideBy Nicola ElenaPulpele de pui marinate in bere cu stafide sunt o reteta simpla, aromata si gustoasa, o reteta perfecta cand vrei sa gatesti ceva inedit pentru pranz sau cina. Pulpele de pui frumos aurii marinate, gatite in bere, au la final pielea crocanta, iar carnea suculenta si frageda, cu un gust foarte bun, iar stafidele si marul dau o nota usor exotica.
Cartofi rosii la cuptor in unt cu rozmarinBy Nicola ElenaCartofii rosii la cuptor sunt o alternativa sanatoasa a clasicilor cartofi prajiti si desi se pregatesc cu ingrediente putine, rezultatul este unul absolut delicios. Cartofii rosii gatiti la cuptor pot fi serviti ca garnitura la diverse preparare din carne sau simpli cu diverse sosuri sau salate atat la pranz cat si la cina, sunt absolut deliciosi si sanatosi.
Zacusca de ciuperciBy Nicola ElenaZacusca de ciuperci se pregateste foarte usor si este extrem de delicioasa, dulce, aromata si perfecta atat pentru mesele principale, pentru pachet, cat si ca aperitive, gustarele de-a lungul zilei, de asemenea o puteti servi si pe perioada posturilor de peste an, fiind un aliment sanatos, hranitor si consistent.
Ciorba de fasole cu afumaturi – taraneascaBy Nicola ElenaCiorba de fasole cu afumatura este un preparat traditional, adorata de noi toti pe care o putem savura in orce moment din zi si din saptamana dar si in orice sezon, insa cu precadere in perioada toamna iarna. Ciorba de fasole este o mancare usor de preparat, extraordinar de gustoasa, savuroasa, spornica si satioasa.
Briose budinca din orez cu lapte si decor de fructeBy Nicola ElenaNu este dificil sa improvizezi ceva bun din surplusul de orez cu lapte pe care nimeni nu-l mai doreste, si care este potrivit atat pentru micul dejun cat si ca desert, ori gustari intre mese. Briosele budinca din orez cu lapte si mere cu gust de scortisoara sunt un desert simplu si delicios potrivit pentru orice varsta, sunt sanatoase si se gatesc foarte usor.
Chiftele de dovlecei zucchiniiBy Nicola ElenaChiftelele de dovlecei zucchinii sunt extrem de savuroase, gustoase si aromate au o textura moale si pufoasa si merg de minunune cu sosuri preferate si diverse salate. Se pot servi ca aperitiv dar si ca fel principal, sunt absolut delicioase.
1 21 22 23 24 25 43
(Visited 15.146 times, 1 visits today)