Arhiva retetelor

Orez prajit in stil japonez YakimeshiBy Nicola ElenaOrezul prajit in stil japonez se realizeaza usor dupa o reteta simpla si mai ales intr-un timp foarte scurt, este gustos, aromat si foarte satios. In traducere din japoneza „Yakimeshi” inseamna: orez prajit. Acest orez il puteti servi atat simplu cat si ca garnitura la diverse preparate din carne. Usor de pregatit, puteti sa-l serviti atat la cina cat si la pranz, in plus daca ramane surplus il puteti servi chiar si a doua zi chiar daca a stat la rece, e la fel de gustos. Pofta mare!
Aripioare lipicioase la cuptor – reteta simplaBy Nicola ElenaAripioare lipiciase la cuptor o reteta simpla, apetisanta si foarte usor de preparat. Sunt de-a dreptul delicioase, suculente si aromate aceste aripioare lipicioase, nu te poti opri din mancat, sunt ideale pentru serile in care vrei o cina deosebita in familie.
Dulceata din coaja de pepene verde cubuleteBy Nicola ElenaPepenele verde face parte din aceiasi familie cu castravetele, de aceea nu trebuie sa ne miram ca si cojile acestui produs sunt comestibile. In diferite tari ale lumii cojile de pepene verde sunt transformate in condimente pentru patiserie (fructe confiate), diferite tipuri de conserve sau gemuri, la noi sunt utilizate la dulceturi in special si la confiere.
Dulceata din miez de pepene verdeBy Nicola ElenaEste toamna deja si desi pietele aproape s-au golit de pepeni, mai aveti timp sa gasiti cativa din care sa faceti 1-2 borcanele cu dulceata delicioasa, la a carei reteta cu siguranta veti reveni si anul urmator. E foarte usor sa prepari o dulceata de casa, naturala, fara conservanti, inedita si aromata pe care sa o imparti cu cei dragi in diverse combinatii de prajituri, budinci, sau la micul dejun.
Macrou gatit la grillBy Nicola ElenaMacroul este considerat un peste economic, gras si consistent, foarte gustos si satios. Macroul la grill se gateste simplu, usor si se serveste cu garnitura de legume preferata, astfel ca in cateva minute puteti obtine o masa minunata pentru intreaga familie.
Sushi – maki, uramaki, nigiriBy Nicola ElenaSushi este un preparat japonez in forma de rulada, realizat din orez si umplut cu diverse ingrediente. Sushi nu e deloc greu sa-l realizeazi acasa, cu putina indemanare il poti prepara foarte usor si in bucataria ta. Sunt o multime de retete de sushi si le poti alege pe cele cu ingredientele cele mai potrivite pentru tine, sau de ce nu, poti adauga doar ingredientele preferate. Pentru a realiza sushi ai nevoie doar de alge marine si un covoras de bambus care ajuta la formarea rulourilor. Avantajul la sushi facut acasa este ca vei invata ceva nou si distractiv, iar sushi-ul va fi mai ieftin decat cel mancat la restaurant.
Supa de pui cu taitei tricolor – la slow cookerBy Nicola ElenaSupa de pui cu taitei de casa tricolor este o supa gustoasa datorita multitudinii de legume fierte incet dar si foarte aspectoasa si consistenta datorita taiteilor de casa colorati natural. Gatitul incet da savoare mancarii, pastreaza vitaminele si nutrientii din ingrediente si toate legumele isi vor pastra forma fara sa se distruga pe timpul fierberii, de aceea puteti alege sa le maruntiti dupa bunul plac.
Taitei de casa tricolor – colorati naturalBy Nicola ElenaTaiteii de casa colorati natural vor fi intodeauna preferatii nostrii, atat pentru ca sunt extraordinar de gustosi cat si pentru faptul ca stim din ce sunt facuti, iar acesti taitei vor fi cei mai apreciati de cei mici indiferent in ce combinatie ii vom gati.
Paste penne siciliene, al forno (la cuptor)By Nicola ElenaPreparat italienesc prin excelenta, Penne Siciliene al Forno presupune o imbinare de texturi si arome care te cuceresc de la prima inghititura. Este foarte simplu si destul de rapid de preparat. Pennele al dente gatite apoi la cuptor se combina perfect cu pieptul de pui, sunca, ciupercile proaspete, sosul de rosii cu smantana si condimentele, iar spre final stratul generos de mozzarella si parmezanul ras se combina perfect cu toate ingredientele.
1 22 23 24 25 26 43
(Visited 15.243 times, 1 visits today)