Arhiva retetelor

SushiBy Nicola ElenaSushi este un fel de mancare de origine japoneza constand din orez gatit in otet de orez si zahar si facut in mod traditional cu peste crud (in special somon sau pastrav), desi le putem gasi si cu alte ingrediente rafinate, cum ar fi fructe de mare sau legume.
Biban de mare cu sos meuniere si cartofi naturBy Nicola ElenaBibanul sau lupul de mare este un peste foarte gustos, cu carnea alba si oase usor de indepartat. Poate fi preparat intr-o multime de moduri, dar varianta cea mai rapida si simpla este evident prajirea la tigaie, iar alaturi de sos meuniere si garnitura de cartofi natur este delicios.
Clatite in doua culoriBy Nicola ElenaDulci sau sarate, in stil frantuzesc sau american, clatitele sunt un preparat simplu si rapid, fiind totodata foarte gustoase. Clatitele preparatul si desertul cel delicios usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, iar daca alegi sa le faci in doua culori acestea vor fi cu un aspect frumos si apetisant, vor avea o nota de originalitate, e ca si cum ai manca doua clatite intr-una singura datorita gustului diferit si poate si umpluturii diferite daca ati ales asta.
Oua scotiene- scotch eggsBy Nicola ElenaOu scotian sau altfel spus chifteluta cu ou in mijloc, este un fel de mancare delicios format dintr-un ou intreg moale sau tare, invelit in carne de carnati, acoperit in faina sau pesmet ori firimituri de paine si copt sau prajit.
Supa crema de fasole albaBy Nicola ElenaSupa crema de fasole alba se pregateste intr-un timp foarte scurt, deci este ideala atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie si va doriti o supa consistenta, calda, delicioasa. Supa crema de fasole alba are un gust dulce, este bogata in proteine vegetale de calitate si preparata sanatos, fara prajeli, asezonata cu patrunjel verde crud, pentru un plus de vitamina C si crutoane.
Dorada la cuptor cu sparanghel si baby morcovBy Nicola ElenaDorada la cuptor o idee de mancare rapida, simplu de pregatit, sanatoasa si nemaipomenit de gustoasa. Un pranz reusit sau poate o cina in familie, sau chiar cand aveti musafiri. Dorada merge de minune cu sparanghel baby morcov, ceapa si lamaie. Se prepara repede si usor cu doar cateva ingrediente iar finalul este de senzatie.
Socata – suc de soc – vin de socBy Nicola ElenaSocata numita si suc de soc este o bautura racoritoare romaneasca facuta prin fermentarea florilor de soc negru, zahar, lamaie, apa si optional drojdie proaspata. In functie de data infloririi socului, socata se face si se bea in perioada mai-iunie.
BeliasBy Nicola ElenaBeliaș este o reteta de origine tatara care imbina un aluat dospit sau nu, cu carnea tocata. Belias-urile sunt de fapt pateuri cu carne tocata si prajite in ulei. Se servesc calde sau reci ca aperitive, sau la o ceasca de ceai la micul dejun.
Fasole facaluitaBy Nicola ElenaFasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.
1 30 31 32 33 34 43
(Visited 15.280 times, 1 visits today)