AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Reteta de ciuperci aromate, pe cat de simplu si usor de realizat intr-un timp foarte scurt, pe atat de gustoase si delicioase, perfecte pentru mesele principale, simple cu mamaliguta calda, dar si ca garnituri la fripturi sau alte preparate din carne.

Randamente2 porții
Timp de pregătire3 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total13 minute

 250 gr ciuperci
 sare, piper
 50 ml ulei de masline
 25 gr de unt pentru prajit
Topping de unt aromat
 50 gr unt la temperatura camerei
 3 catei de usturoi
 2 linguri de patrunjel verde tocat
 1/2 lingurita de rozmarin
 1/2 lingurita de busuioc
 1/2 lingurita de oregano
 1/2 lingurita de salvie
 sare si piper

1

Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine sub un jet de apa si se usuca cu ajutorul servetelelor de bucătarie. Nu este necesar sa le curatam de coaja si codite.

2

Intr-o tigaie se adauga uleiul de masline si untul, se incinge si se adauga ciupercile, nu foarte multe astfel incat sa nu fie prea inghesuite dupa ce isi micsoreaza volumul in timpul prajirii. Peste ciuperci rajnim/presaram un pic de sare si piper.

3

Primele minute vom acoperi cu un capac, in timpul asta ciupercile vor elibera apa si se vor fierbe in propriul suc si abur. Cand incepe sa auda sfarait e semn ca toata apa s-a evaporat,atunci luam capacul. Apasam cu o spatula de lemn palariile ciupercilor cat sa se indoaie de la mijloc, fara insa a le rupe.
Cu ajutorul unui cleste de bucatarie, vom intoarce ciupercile pe fiecare parte. Dupa 3-4 minute ar trebui deja sa fie rumene.

4

Cat timp se gatesc ciupercile pregatim toppingul de unt aromat cu ierburi aromatice si usturoi.
Curatam usturoiul de coaja si il vom da prin presa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se toaca marunt.

5

Intr-un bol punem untul moale, peste el vom adauga sare, piper, usturoiul pisat, patrunjelul verde maruntit si ierburile aromatice ( oregano, busuioc si salvia). Amestecam bine toate ingredientele astfel incat sa se incorporeze in unt, si topping-ul e gata.

6

Cand ciupercile s-au rumenit frumos pe toate partile le vom scoate mai intai pe un servet de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei prajit.

7

Cat sunt inca fierbinti, transferam ciupercile pe platoul de servire, apoi vom distribui pe toata suprafata lor untul amestecat cu ierburi aromatice si usturoi.

8

Se servesc calde dar si reci, simple sau ca garnitura la diferite preparate din carne. Sunt foarte gustoase si aromate, nu te poti opri din mancat.

9

In cazul in care tineti post, se scoate untul, iar ierburile aromatice si usturoiul se adauga direct in tigaie la final cand ati inchis focul.
Pofta mare!

Ingrediente

 250 gr ciuperci
 sare, piper
 50 ml ulei de masline
 25 gr de unt pentru prajit
Topping de unt aromat
 50 gr unt la temperatura camerei
 3 catei de usturoi
 2 linguri de patrunjel verde tocat
 1/2 lingurita de rozmarin
 1/2 lingurita de busuioc
 1/2 lingurita de oregano
 1/2 lingurita de salvie
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine sub un jet de apa si se usuca cu ajutorul servetelelor de bucătarie. Nu este necesar sa le curatam de coaja si codite.

2

Intr-o tigaie se adauga uleiul de masline si untul, se incinge si se adauga ciupercile, nu foarte multe astfel incat sa nu fie prea inghesuite dupa ce isi micsoreaza volumul in timpul prajirii. Peste ciuperci rajnim/presaram un pic de sare si piper.

3

Primele minute vom acoperi cu un capac, in timpul asta ciupercile vor elibera apa si se vor fierbe in propriul suc si abur. Cand incepe sa auda sfarait e semn ca toata apa s-a evaporat,atunci luam capacul. Apasam cu o spatula de lemn palariile ciupercilor cat sa se indoaie de la mijloc, fara insa a le rupe.
Cu ajutorul unui cleste de bucatarie, vom intoarce ciupercile pe fiecare parte. Dupa 3-4 minute ar trebui deja sa fie rumene.

4

Cat timp se gatesc ciupercile pregatim toppingul de unt aromat cu ierburi aromatice si usturoi.
Curatam usturoiul de coaja si il vom da prin presa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se toaca marunt.

5

Intr-un bol punem untul moale, peste el vom adauga sare, piper, usturoiul pisat, patrunjelul verde maruntit si ierburile aromatice ( oregano, busuioc si salvia). Amestecam bine toate ingredientele astfel incat sa se incorporeze in unt, si topping-ul e gata.

6

Cand ciupercile s-au rumenit frumos pe toate partile le vom scoate mai intai pe un servet de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei prajit.

7

Cat sunt inca fierbinti, transferam ciupercile pe platoul de servire, apoi vom distribui pe toata suprafata lor untul amestecat cu ierburi aromatice si usturoi.

8

Se servesc calde dar si reci, simple sau ca garnitura la diferite preparate din carne. Sunt foarte gustoase si aromate, nu te poti opri din mancat.

9

In cazul in care tineti post, se scoate untul, iar ierburile aromatice si usturoiul se adauga direct in tigaie la final cand ati inchis focul.
Pofta mare!

Note

Ciuperci aromate
(Visited 395 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *