Pasta de jumari de rata este un aperitiv simplu si gustos, care se prepara rapid si usor, avand un gust picant si delicios ce da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert fiind mai sanatoasa, mai naturala si cu grasimi benefice pentru organism.
Mod de preparare:
Pasta tarinabila de jumari de rata se face prin macinarea jumarilor. Se poate prepara fie natur cu jumari, sare, piper si un adaos minim de untura, fie cu ceapa rosie sau mai rar cu muștar. In general, am citit ca nu se pune usturoi si nici boia sau chimen. Asadar, la aceasta pasta tartinabil am folosit jumari de rata facute in casa, frumos si corect rumenite si untura de rata.
Punem jumarile intr-un blender sau chopper.
Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi o masina de tocat, cu sita cu gauri mici, iar pentru o pasta fina treceti de doua ori jumarile prin masina.
Se marunteste bine de tot jumarile.
Adaugam apoi untura, sarea si piperul. Daca jumarile de rata sunt sarate deja trebuie sa adaugam sare doar daca mai este nevoie. Pasta din jumari cere destul de mult piper, așa ca va recomad sa presarati dupa gust si preferinte, mai mult sau mai putin. Untura se pune pentru mai multa cremozitate dar daca alegeti varianta cu mustar, nu este necesar sa mai adaugati untura. Varianta cu untura in schimb are un avantaj, acela ca o puteti folosi mai departe la pogacele in cazul in care nu mai doriti sa o consumati.
Pasta de jumari de rata se poate servi pe paine proaspata alba sau neagra sau pe paine prajita. Se garniseste cu cubulete sau rondele subtiri de ceapa rosie.
Asa cum am scris mai sus, variantele de pasta de jumari cu ceapa sau cu usturoi sunt pentru consum imediat deoarece aceste legume cresc perisabilitatea acestei paste de jumari. Pasta cu ceapa sau usturoi se consuma in 1-2 zile, in schimb pasta simpla cu sare si piper rezista mult timp pa rece. Pasta de jumari de rata este senzationala si delicioasa cu un gust intens si usor picant, perfecta ca aperitiv si usor de preparat. Aceasta pasta de jumari de rata da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert, fiind mai gustoasa, naturala si care contine grasimi benefice pentru organism.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pasta tarinabila de jumari de rata se face prin macinarea jumarilor. Se poate prepara fie natur cu jumari, sare, piper si un adaos minim de untura, fie cu ceapa rosie sau mai rar cu muștar. In general, am citit ca nu se pune usturoi si nici boia sau chimen. Asadar, la aceasta pasta tartinabil am folosit jumari de rata facute in casa, frumos si corect rumenite si untura de rata.
Punem jumarile intr-un blender sau chopper.
Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi o masina de tocat, cu sita cu gauri mici, iar pentru o pasta fina treceti de doua ori jumarile prin masina.
Se marunteste bine de tot jumarile.
Adaugam apoi untura, sarea si piperul. Daca jumarile de rata sunt sarate deja trebuie sa adaugam sare doar daca mai este nevoie. Pasta din jumari cere destul de mult piper, așa ca va recomad sa presarati dupa gust si preferinte, mai mult sau mai putin. Untura se pune pentru mai multa cremozitate dar daca alegeti varianta cu mustar, nu este necesar sa mai adaugati untura. Varianta cu untura in schimb are un avantaj, acela ca o puteti folosi mai departe la pogacele in cazul in care nu mai doriti sa o consumati.
Pasta de jumari de rata se poate servi pe paine proaspata alba sau neagra sau pe paine prajita. Se garniseste cu cubulete sau rondele subtiri de ceapa rosie.
Asa cum am scris mai sus, variantele de pasta de jumari cu ceapa sau cu usturoi sunt pentru consum imediat deoarece aceste legume cresc perisabilitatea acestei paste de jumari. Pasta cu ceapa sau usturoi se consuma in 1-2 zile, in schimb pasta simpla cu sare si piper rezista mult timp pa rece. Pasta de jumari de rata este senzationala si delicioasa cu un gust intens si usor picant, perfecta ca aperitiv si usor de preparat. Aceasta pasta de jumari de rata da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert, fiind mai gustoasa, naturala si care contine grasimi benefice pentru organism.
Spor si pofta mare!