Aceste delicioase pateuri din foietaj se realizeaza usor, sunt delicioase, aromate si satioase, pot fi servite la mese festive dar si la micul dejun sau intre mesele principale, intrega familie le vor adora si aprecia nespus de mult.
Mod de preparare:
Ficatul se spala, pentru a indeparta surplusul de sange, se scurge de apa.
Pentru aceaste pateuri din foietaj, eu am prajit ficateii de pui in ulei, fara sa-i fierb asa cum probabil se obisnuieste prin alte retete. Ficatul lasa suficienta apa pentru a fi bine fiert pana atunci cand incepe propriu-zis sa se prajeasca. Cand ficateii sunt aproape gata ( s-au rumenit pe toate partile) ii vom condimenta cu sare, piper si praf de usturoi dupa gust, apoi inchidem focul si ii scoatem pe un servet absorbant, ii vom lasa sa se raceasca.
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Intr-un wok sau cratita, vom turna 2-3 linguri de ulei la incins, adaugam apoi ceapa taiata marunt. Peste ceapa, turnam 1-2 linguri de apa si amestecam, astfel ceapa se va sota sau inabusi, nu se va praji.
Cand ceapa se inmoaie, adaugam ficateii in tigaie si ii vom incalzi cateva minute pentru ca sa-l putem mixa, trebuie sa fie moale si usor de macerat cu blenderul.
Verdeata se spala, se toaca marunt.
Intr-un bol adaugam ficateii cu ceapa si verdeata ( dupa preferinte si gust puteti adauga si ceapa verde tocata marunt). Vom folosi un blender pentru a sfarama ficateii, ii vom mixa pana cand vom obtine o consistenta cremoasa, asemanatoare cu un pate de ficat, dar poate sa mai ramana si bucatele de ficat.
Foietajul il vom intinde cu grija, sa nu se rupa daca nu s-a dezghetat suficient de bine si il vom taia in doua, pe verticala, apoi pe orizontala astfel incat sa obtinem opt pateuri. Crestam fiecare bucata de aluat, in partea care se suprapune, pentru a fi mai aspectuos.
Umplem fiecare bucata de aluat cu ficatul mixat cu cu verdeata apoi sigilam cu grija fiecare pateu.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si scoatem pateurile din congelator apoi le vom aseza pe tava, usor distantate pentru ca ele isi vor mari volumul la coacere.
Batem un ou, iar cu acesta ungem deasupra pateurile. Punem tava la cuptor si marim temperatura la 200 de grade C.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pot fi asociate cu ridichi de luna sau negre, salata, ceapa rosie sau ceapa verde si branzeturi.
Sunt perfecte pentru pachet la serviciu, la micul dejun, intre mese sau dupa mese, ca aperitive, dar si la mesele festive.
Pofta buna si va invit sa testati reteta!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ficatul se spala, pentru a indeparta surplusul de sange, se scurge de apa.
Pentru aceaste pateuri din foietaj, eu am prajit ficateii de pui in ulei, fara sa-i fierb asa cum probabil se obisnuieste prin alte retete. Ficatul lasa suficienta apa pentru a fi bine fiert pana atunci cand incepe propriu-zis sa se prajeasca. Cand ficateii sunt aproape gata ( s-au rumenit pe toate partile) ii vom condimenta cu sare, piper si praf de usturoi dupa gust, apoi inchidem focul si ii scoatem pe un servet absorbant, ii vom lasa sa se raceasca.
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Intr-un wok sau cratita, vom turna 2-3 linguri de ulei la incins, adaugam apoi ceapa taiata marunt. Peste ceapa, turnam 1-2 linguri de apa si amestecam, astfel ceapa se va sota sau inabusi, nu se va praji.
Cand ceapa se inmoaie, adaugam ficateii in tigaie si ii vom incalzi cateva minute pentru ca sa-l putem mixa, trebuie sa fie moale si usor de macerat cu blenderul.
Verdeata se spala, se toaca marunt.
Intr-un bol adaugam ficateii cu ceapa si verdeata ( dupa preferinte si gust puteti adauga si ceapa verde tocata marunt). Vom folosi un blender pentru a sfarama ficateii, ii vom mixa pana cand vom obtine o consistenta cremoasa, asemanatoare cu un pate de ficat, dar poate sa mai ramana si bucatele de ficat.
Foietajul il vom intinde cu grija, sa nu se rupa daca nu s-a dezghetat suficient de bine si il vom taia in doua, pe verticala, apoi pe orizontala astfel incat sa obtinem opt pateuri. Crestam fiecare bucata de aluat, in partea care se suprapune, pentru a fi mai aspectuos.
Umplem fiecare bucata de aluat cu ficatul mixat cu cu verdeata apoi sigilam cu grija fiecare pateu.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si scoatem pateurile din congelator apoi le vom aseza pe tava, usor distantate pentru ca ele isi vor mari volumul la coacere.
Batem un ou, iar cu acesta ungem deasupra pateurile. Punem tava la cuptor si marim temperatura la 200 de grade C.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pot fi asociate cu ridichi de luna sau negre, salata, ceapa rosie sau ceapa verde si branzeturi.
Sunt perfecte pentru pachet la serviciu, la micul dejun, intre mese sau dupa mese, ca aperitive, dar si la mesele festive.
Pofta buna si va invit sa testati reteta!