AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Daca doriti sa gatiti pui crispy fara fulgi de porumb, incercati aceasta reteta, va asigur ca o veti adora. Carnea de pui, este suculenta, aromata, iar crusta este absolut delicioasa, desi este crocanta nu este tare ca atunci cand prajesti cu fulgi de porumb.

Randamente12 porții
Timp de pregătire1 oră 10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 30 minute

 1 kg pulpe de pui superioare dezosate
 400 ml iaurt
 1 lingurita de sare
 2 lingurite de praf de usturoi
 1 lingurita de boia dulce
 1 lingurita de boia iute (optional)
 1 lingurita boia de ardei verde (optional)

1

Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala in apa rece, se va pastra grasimea de pe ele, aceasta va da fragezime carnii la prajire si vor deveni si suculente.
In cazul in care nu aveti pulpe superioare dezosate, le dezosati, la 1 kg carne sunt 11-12 bucati de pulpe fara os.

2

Pregatim condimentele pentru marinarea carnii.

3

Intr-un bol incapator turnam iaurtul.

4

In iaurt adaugam condimentele, eu am adaugat in plus si 4 prafuri din rasnita cu mix de piper.

5

Amestecam toate contimentele cu iaurtul sa se omogenizeze, daca doriti mai iute adaugati boia iute.

6

Punem bucatile de carne in iaurt astfel incat sa fie acoperite cu acest sos.

7

Se vor tine o ora la rece sau si mai ok peste noapte.

8

La prajit:
Intr-un bol incapator punem 500 g de faina, o lingurita de boia dulce, 2 de praf de usturoi, 1 lingurita sare, piper, la fel daca aveti boia de ardei verde o lingurita si praf de ciuperci daca aveti ( e optional).

9

Puneti in faina doua linguri din iaurtul in care s-a marinat carnea si amestecati cu faina sa faca fulgi, apoi adaugati cate o bucata de carne plina cu iaurt (sa nu-l scurgeti de pe carne) si acoperiti bine cu faina, de la iaurt faina va face fulgi si vor sta lipiti de carne la prajit, ei vor deveni crocanti si super gustosi.

10

Se incinge mult ulei, astfel incat carnea sa pluteasca sa nu stea pe fundul cratitei.

11

Introduceti carnea asa cu fulgii de faina in uleiul incins.

12

In functie de cat de mare e vasul sa puneti la prajit doua trei bucati de carne, e important sa nu se atinga intre ele. Se prajesc la foc mediu spre mic, sa aiba timp carnea sa se gateasca.

13

Cand sunt aurii spre maro se scot pe un servet de bucatarie absorbant si se prajesc urmatoarele bucati.

14

Nu va spun cat sunt de gustoase si mirosul wow, as putea spune ca sunt mai bune decat cele din restaurante, fast fooduri.

15

Din ele am facut hamburgeri. Am folosit chifle pufoase (reteta o gasiti pe blog) facute in casa, pe care le-am taiat in doua. Am pus in ordinea aceasta: felii subtiri de castraveti in otet, sos de maioneza, carnea de pui crispy, sos de usturoi si am pus partea de sus a chiflei.
Au fost super bune, noi ne-am indragostit de gustul lor.
Sper sa va placa si voua!
Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg pulpe de pui superioare dezosate
 400 ml iaurt
 1 lingurita de sare
 2 lingurite de praf de usturoi
 1 lingurita de boia dulce
 1 lingurita de boia iute (optional)
 1 lingurita boia de ardei verde (optional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala in apa rece, se va pastra grasimea de pe ele, aceasta va da fragezime carnii la prajire si vor deveni si suculente.
In cazul in care nu aveti pulpe superioare dezosate, le dezosati, la 1 kg carne sunt 11-12 bucati de pulpe fara os.

2

Pregatim condimentele pentru marinarea carnii.

3

Intr-un bol incapator turnam iaurtul.

4

In iaurt adaugam condimentele, eu am adaugat in plus si 4 prafuri din rasnita cu mix de piper.

5

Amestecam toate contimentele cu iaurtul sa se omogenizeze, daca doriti mai iute adaugati boia iute.

6

Punem bucatile de carne in iaurt astfel incat sa fie acoperite cu acest sos.

7

Se vor tine o ora la rece sau si mai ok peste noapte.

8

La prajit:
Intr-un bol incapator punem 500 g de faina, o lingurita de boia dulce, 2 de praf de usturoi, 1 lingurita sare, piper, la fel daca aveti boia de ardei verde o lingurita si praf de ciuperci daca aveti ( e optional).

9

Puneti in faina doua linguri din iaurtul in care s-a marinat carnea si amestecati cu faina sa faca fulgi, apoi adaugati cate o bucata de carne plina cu iaurt (sa nu-l scurgeti de pe carne) si acoperiti bine cu faina, de la iaurt faina va face fulgi si vor sta lipiti de carne la prajit, ei vor deveni crocanti si super gustosi.

10

Se incinge mult ulei, astfel incat carnea sa pluteasca sa nu stea pe fundul cratitei.

11

Introduceti carnea asa cu fulgii de faina in uleiul incins.

12

In functie de cat de mare e vasul sa puneti la prajit doua trei bucati de carne, e important sa nu se atinga intre ele. Se prajesc la foc mediu spre mic, sa aiba timp carnea sa se gateasca.

13

Cand sunt aurii spre maro se scot pe un servet de bucatarie absorbant si se prajesc urmatoarele bucati.

14

Nu va spun cat sunt de gustoase si mirosul wow, as putea spune ca sunt mai bune decat cele din restaurante, fast fooduri.

15

Din ele am facut hamburgeri. Am folosit chifle pufoase (reteta o gasiti pe blog) facute in casa, pe care le-am taiat in doua. Am pus in ordinea aceasta: felii subtiri de castraveti in otet, sos de maioneza, carnea de pui crispy, sos de usturoi si am pus partea de sus a chiflei.
Au fost super bune, noi ne-am indragostit de gustul lor.
Sper sa va placa si voua!
Pofta buna!

Note

Popeyes Crispy Chicken Sandwiches
(Visited 1.316 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *