Cu totii adoram puii la rotisor, iar cand sunt facuti in propria casa parca sunt si mai gustosi, avantaj ca ii poti condimenta asa cum iti doresti. Puiul la rotisor, cred ca este cea mai usoara reteta, nu e necesar sa ai cunostiinte de gatit, iti trebuie doar puiul si un rotisor la cuptor, in rest bucatarul este cuptorul iar gustul il da puiul.
Mod de preparare:
Se curata bine puiul, se spala si se lasa la scurs. Se presara interiorul cu sare, si dupa preferinte cu piper.
Cu grija dezlipim pielea de pe piept, apoi cu un cutit facem cateva crestaturi in carne.
In crestaturi vom introduce catei de usturoi si bucati de unt sau cascaval, sau cubulete de sunculita afumata ( cu mai multa grasime), untul sau grasimea ajuta la fragezirea pieptului de pui. Presaram apoi cu sare si tragem pielea la loc. La exterior vom unge puiul fie cu ulei de masline, fie cu unt topit apoi vom presara cu un praf de sare.
Cartofii ii vom spala bine sub jet de apa, apoi ii vom taia pe jumatate dar nu pana pa capat, in taietura vom introduce catei de usturoi taiati, unt sau sunca afumata, ori stropim cu ulei de masline. Presaram cu sare si piper si un praf de usturoi, apoi ii impachetam in hartie de copt, bucata cu bucata.
Se pune puiul in rotisor, se fixeaza bine ( eu l-am legat in sfoara sa am certitudinea ca nu se desface pe timpul rotisarii) ungem cu putin ulei, apoi presaram sare pe toata suprafata pielii.
Puiul la rotisor cu piele crocanta se serveste cald, cu cartofi copti, sos din tava, salate si mujdei.
Desi condimentat simplu puiul are un gust deosebit de bun si aromat datorita usturoiului cu care am impanat la inceput pieptul de pui.
Cartofii au iesit fragezi, aromati si mai ales se potrivesc de minune cu puiul rotisat. Dupa preferite puteti alege si alte garnituri, sosuri, salate etc.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se curata bine puiul, se spala si se lasa la scurs. Se presara interiorul cu sare, si dupa preferinte cu piper.
Cu grija dezlipim pielea de pe piept, apoi cu un cutit facem cateva crestaturi in carne.
In crestaturi vom introduce catei de usturoi si bucati de unt sau cascaval, sau cubulete de sunculita afumata ( cu mai multa grasime), untul sau grasimea ajuta la fragezirea pieptului de pui. Presaram apoi cu sare si tragem pielea la loc. La exterior vom unge puiul fie cu ulei de masline, fie cu unt topit apoi vom presara cu un praf de sare.
Cartofii ii vom spala bine sub jet de apa, apoi ii vom taia pe jumatate dar nu pana pa capat, in taietura vom introduce catei de usturoi taiati, unt sau sunca afumata, ori stropim cu ulei de masline. Presaram cu sare si piper si un praf de usturoi, apoi ii impachetam in hartie de copt, bucata cu bucata.
Se pune puiul in rotisor, se fixeaza bine ( eu l-am legat in sfoara sa am certitudinea ca nu se desface pe timpul rotisarii) ungem cu putin ulei, apoi presaram sare pe toata suprafata pielii.
Puiul la rotisor cu piele crocanta se serveste cald, cu cartofi copti, sos din tava, salate si mujdei.
Desi condimentat simplu puiul are un gust deosebit de bun si aromat datorita usturoiului cu care am impanat la inceput pieptul de pui.
Cartofii au iesit fragezi, aromati si mai ales se potrivesc de minune cu puiul rotisat. Dupa preferite puteti alege si alte garnituri, sosuri, salate etc.
Pofta mare!