Pui piccata este o mancare numai buna de gatit cand va doriti o cina plina de savoare, aromata, satioasa, usor de preparat, pe gustul tuturor si care arata bine in orice farfurie.
„Piccata” de origine italiana, defineste de fapt un procedeu de a gati carnea sote (de vitel, de pui sau peste) in unt si ulei de masline si de a o servi intr-un sos aromat cu lamaie si capere.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele necesare, razuim parmezanul pe razatoarea mica. Rosiile uscate le taiem bucati mai mici.
Punem faina intr-o farfurie pentru impudrare piept de pui. Scurgem caperele de lichid. Usturoiul il tocam sau il pisam.
Pregatim supa de pui, eu am pregatit-o in cazul acesta dintr-un cubulet de gaina cu putin ulei, apoi am fiert-o cateva minute.
Pieptul de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se feliaza pe lungime, in felii nu foarte subtiri (aproximativ de 1 cm grosime). Batem usor fiecare bucata ca pentru snitele. Daca facem asta, carnea va ramane mai frageda si, totdata se va gati mai repede. Asezonam cu sare și piper. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa de sare, piper macinat dupa gust si parmezanul razuit si se dau feliile de piept de pui prin faina aromata.
Se pune pe foc tigaia (uleiul trebuie sa fie rece in momentul in care se adauga usturoiul) si se amesteca constant, pentru ca usturoiul sa aromatizeze uleiul fara sa isi schimbe culoarea. Imediat ce usturoiul incepe sa devina galbui, se scoate si se adauga untul.
Cand incepe sa sfaraie adaugam bucatile de pui.
In același vas in care am sotat puiul adaugam supa de pui, zeama de lamaie, caperele scurse inainte si rosiile uscate. Aducem sosul la punctul de fierbere, amestecand usor si continuu.
Adaugam smantana si alte 2 linguri de unt. Asezonam dupa gust cu sare si piper.
Lasam aromele sa se așeze, 1-2 minute.
Aducem la fierbere apoi reducem focul la mediu. Amestecam apoi adaugam puiul.
Eu am pregatit garnitura de legume: cartofi, morcov, mazare, pe care le-am condimentat cu sare, piper, usturoi praf si un pic de ulei de masline.
Pui piccata se serveste fierbinte, langa o garnitura dupa plac
Poti presara deasupra patrunjel si decora cu felii subtiri de lamaie.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele necesare, razuim parmezanul pe razatoarea mica. Rosiile uscate le taiem bucati mai mici.
Punem faina intr-o farfurie pentru impudrare piept de pui. Scurgem caperele de lichid. Usturoiul il tocam sau il pisam.
Pregatim supa de pui, eu am pregatit-o in cazul acesta dintr-un cubulet de gaina cu putin ulei, apoi am fiert-o cateva minute.
Pieptul de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se feliaza pe lungime, in felii nu foarte subtiri (aproximativ de 1 cm grosime). Batem usor fiecare bucata ca pentru snitele. Daca facem asta, carnea va ramane mai frageda si, totdata se va gati mai repede. Asezonam cu sare și piper. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa de sare, piper macinat dupa gust si parmezanul razuit si se dau feliile de piept de pui prin faina aromata.
Se pune pe foc tigaia (uleiul trebuie sa fie rece in momentul in care se adauga usturoiul) si se amesteca constant, pentru ca usturoiul sa aromatizeze uleiul fara sa isi schimbe culoarea. Imediat ce usturoiul incepe sa devina galbui, se scoate si se adauga untul.
Cand incepe sa sfaraie adaugam bucatile de pui.
In același vas in care am sotat puiul adaugam supa de pui, zeama de lamaie, caperele scurse inainte si rosiile uscate. Aducem sosul la punctul de fierbere, amestecand usor si continuu.
Adaugam smantana si alte 2 linguri de unt. Asezonam dupa gust cu sare si piper.
Lasam aromele sa se așeze, 1-2 minute.
Aducem la fierbere apoi reducem focul la mediu. Amestecam apoi adaugam puiul.
Eu am pregatit garnitura de legume: cartofi, morcov, mazare, pe care le-am condimentat cu sare, piper, usturoi praf si un pic de ulei de masline.
Pui piccata se serveste fierbinte, langa o garnitura dupa plac
Poti presara deasupra patrunjel si decora cu felii subtiri de lamaie.
Pofta buna!