AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Rulourile de zucchini este o mancare foarte gustoasa, sanatoasa, cu putine calorii si usor de preparat. Putem prepara diferite retete interesante cu zucchini inclusiv garnituri, aceasta reteta insa, este conceputa special pentru a diversifica bucatele cu piept de pui, si pentru ea nu mai este necesara nici o garnitura.

servire

Randamente2 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

 2 bucati zucchini
 1 piept intreg de pui
 30 ml ulei de masline
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 sare, piper
 1 legatura de patrunjel verde
 1 lingurita boia de ardei dulce
 1 lingurita de chimion
 1 lingurita de oregano
 300 ml sos de enchiladas
 200 gr cascaval
 100 ml smantana

1

Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea sosului de enchiladas.
Pentru acest sos, avem devoie de o lingurita de ulei de masline, o lingurita de faina, 200 ml rosii passate, 100 ml rosii in bulion, 2 lingurite amestec de: sare, piper, boia de ardei dulce, chimion, oregano, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar brun.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, passata, oregano, amestecul de condimente si o ceasca de apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 10 minute, pana se ingroasa.
Zucchini se spala, ceapa se curata se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.

prepararea sosului

2

Carnea de pui se taie fasiute subtiri.

piept de pui

3

Zucchinii se spala si se feliaza pe lungime, apoi se presara peste ele sare si piper.

zucchini

4

Le vom pune pe grill-ul incins si le vom coace pe fiecare parte cate 2 minute.

coacere

5

Intre timp, punem uleiul de masline intr-o tigaie si calim fasiile de piept de pui pana se albesc si prind o culoare usor aurie. Cand carnea e gata o scoatem intr-un bol.

calim pieptul de pui

6

In acelasi ulei in care am calit puiul, vom cali ceapa si usturoiul cateva minute cat sa se inmoaie si sa prinda o culoarea aurie.

calim ceapa

7

Adaugam apoi carnea si condimentam cu boia, chimion, oregano sare si piper.

adaugam pieptul de pui

8

Continuam cu adaugarea sosului de enchiladas si le amestecam pe toate, le mai lasam pe foc cateva minute sa se lege toate ingredientele, apoi inchidem focul si trecem la rularea feliilor de zucchini.

adaugare sos

9

Intr-un vasa yena vom pune restul de sos enchiladas, peste el vom pune rulourile de zucchini.

adaugam sos de rosii

10

Pe o felie de zucchini vom pune o lingura din compozitia cu piept de pui si rulam, apoi il vom pune in vasul pregatit cu sos, continuam astfel cu toate feliile de dovlecel pana terminam toata compozitia de carne.

rulam carnita

11

Adaugam peste rulouri patrunjel tocat.

adaugam rulourile de zucchini

12

Razuim cascaval pe razatoarea mare si il presaram deasupra rulourilor.

adaugam cascaval

13

Vom da rulourile la cuptor pentru 20 de minute, acoperite cu capac, sau cu folie de aluminiu, la temperatura de 180 grade C.

la cuptor

14

La finalul coacerii trebuie sa avem cascavalul topit cu o culoare frumoasa aurie.

scos de la cuptor

15

Presaram patrunjel verde, smantana si mancarica poate fi servita. Aceste mici rulade se pot manca atat calde cat si reci, sunt la fel de gustoase, si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.

presaram patrunjel

16

Rulourile rezultate au un gust excepțional si sunt foarte suculente si apetisante.

servire

17

Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!

servire

Ingrediente

 2 bucati zucchini
 1 piept intreg de pui
 30 ml ulei de masline
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 sare, piper
 1 legatura de patrunjel verde
 1 lingurita boia de ardei dulce
 1 lingurita de chimion
 1 lingurita de oregano
 300 ml sos de enchiladas
 200 gr cascaval
 100 ml smantana

Indicații

1

Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea sosului de enchiladas.
Pentru acest sos, avem devoie de o lingurita de ulei de masline, o lingurita de faina, 200 ml rosii passate, 100 ml rosii in bulion, 2 lingurite amestec de: sare, piper, boia de ardei dulce, chimion, oregano, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar brun.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, passata, oregano, amestecul de condimente si o ceasca de apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 10 minute, pana se ingroasa.
Zucchini se spala, ceapa se curata se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.

prepararea sosului

2

Carnea de pui se taie fasiute subtiri.

piept de pui

3

Zucchinii se spala si se feliaza pe lungime, apoi se presara peste ele sare si piper.

zucchini

4

Le vom pune pe grill-ul incins si le vom coace pe fiecare parte cate 2 minute.

coacere

5

Intre timp, punem uleiul de masline intr-o tigaie si calim fasiile de piept de pui pana se albesc si prind o culoare usor aurie. Cand carnea e gata o scoatem intr-un bol.

calim pieptul de pui

6

In acelasi ulei in care am calit puiul, vom cali ceapa si usturoiul cateva minute cat sa se inmoaie si sa prinda o culoarea aurie.

calim ceapa

7

Adaugam apoi carnea si condimentam cu boia, chimion, oregano sare si piper.

adaugam pieptul de pui

8

Continuam cu adaugarea sosului de enchiladas si le amestecam pe toate, le mai lasam pe foc cateva minute sa se lege toate ingredientele, apoi inchidem focul si trecem la rularea feliilor de zucchini.

adaugare sos

9

Intr-un vasa yena vom pune restul de sos enchiladas, peste el vom pune rulourile de zucchini.

adaugam sos de rosii

10

Pe o felie de zucchini vom pune o lingura din compozitia cu piept de pui si rulam, apoi il vom pune in vasul pregatit cu sos, continuam astfel cu toate feliile de dovlecel pana terminam toata compozitia de carne.

rulam carnita

11

Adaugam peste rulouri patrunjel tocat.

adaugam rulourile de zucchini

12

Razuim cascaval pe razatoarea mare si il presaram deasupra rulourilor.

adaugam cascaval

13

Vom da rulourile la cuptor pentru 20 de minute, acoperite cu capac, sau cu folie de aluminiu, la temperatura de 180 grade C.

la cuptor

14

La finalul coacerii trebuie sa avem cascavalul topit cu o culoare frumoasa aurie.

scos de la cuptor

15

Presaram patrunjel verde, smantana si mancarica poate fi servita. Aceste mici rulade se pot manca atat calde cat si reci, sunt la fel de gustoase, si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.

presaram patrunjel

16

Rulourile rezultate au un gust excepțional si sunt foarte suculente si apetisante.

servire

17

Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!

servire

Note

Rulouri de zucchini umplute cu piept de pui
(Visited 293 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *