Tortellini sunt un tip de paste fainoase cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Italienii obisnuiesc sa le combine cu diverse sosuri aromate. Aceste paste se prepara rapid, sunt extrem de satioase si gustoase.
Mod de preparare:
M-am gandit sa incepem cu sosul Bechamel, ca sa fie pregatit pentru cand sunt gata pastele.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie ca sa fie la indemana. In 100 ml de lapte punem faina si amestecam foarte bine.
Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam laptele, lasam sa se infierbante. Turnam peste el laptele cu faina amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat adaugam sos de rosii passate.
Luam sosul de pe foc si adaugam parmezanul. Amestecam pana e topit si simtim ca sosul s-a ingrosat. Acum condimentam sosul cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Daca se ingroasa prea tare sosul se subtiaza cu apa pastrata de la paste.
Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Kaiserul il taiem in felii subtiri, ciuopercile se spala, se taie bucati subtiri, eu am folosit ciuperci congelate.
Se pune kaiserul la prajit, la foc mic, intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pana devine crocant. Se scoate din tigaie.
Se sting cu vin si se mai lasa pe foc pana vinul s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc.
Peste ceapa si ciuperci adaugam torttellini si kaiser.
Apoi adaugam sosul bechamel si amestecam pentru omogenizare.
Impartitm pastele in doua forme termorezistente, daca nu aveti forme individuale folositi un singur vas termorezistent, cum ar fi un vas jena. .
Presaram din belsug cu mozzarella sau cascaval razuit si parmezan ras.
Daca doriti sa le maincati mai tarziu, acum puteti pastra pastele la frigider pana in momentul servirii.
Pastele se servesc imediat, puteti adauga si verdeata daca preferati.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
M-am gandit sa incepem cu sosul Bechamel, ca sa fie pregatit pentru cand sunt gata pastele.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie ca sa fie la indemana. In 100 ml de lapte punem faina si amestecam foarte bine.
Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam laptele, lasam sa se infierbante. Turnam peste el laptele cu faina amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat adaugam sos de rosii passate.
Luam sosul de pe foc si adaugam parmezanul. Amestecam pana e topit si simtim ca sosul s-a ingrosat. Acum condimentam sosul cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Daca se ingroasa prea tare sosul se subtiaza cu apa pastrata de la paste.
Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Kaiserul il taiem in felii subtiri, ciuopercile se spala, se taie bucati subtiri, eu am folosit ciuperci congelate.
Se pune kaiserul la prajit, la foc mic, intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pana devine crocant. Se scoate din tigaie.
Se sting cu vin si se mai lasa pe foc pana vinul s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc.
Peste ceapa si ciuperci adaugam torttellini si kaiser.
Apoi adaugam sosul bechamel si amestecam pentru omogenizare.
Impartitm pastele in doua forme termorezistente, daca nu aveti forme individuale folositi un singur vas termorezistent, cum ar fi un vas jena. .
Presaram din belsug cu mozzarella sau cascaval razuit si parmezan ras.
Daca doriti sa le maincati mai tarziu, acum puteti pastra pastele la frigider pana in momentul servirii.
Pastele se servesc imediat, puteti adauga si verdeata daca preferati.
Pofta buna!