Hummus libanez / Hummus de casaBy Nicola ElenaHummusul este o specialitate orientala, care este preparat din piure de naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, sare si condimente precum usturoi si chimion. Garnitura standard din Orientul Mijlociu include ulei de masline, cateva boabe de naut intregi, coriandru sau patrunjel verde si boia de ardei. Gustos si usor de preparat, hummusul seamana ca aspect cu fasolea batuta, fiind un aperitiv delicios si bun de consumat atat ca aliment in zile de post cat si in acele momente cand ai pofta sa mananci ceva satios, hranitor si bun alaturi de lipii calde si delicioase.Tahini – Pasta de susanBy Nicola ElenaPasta de susan sau asa-numitul tahini, se prepara simplu si usor, intr-un timp foarte scurt, din seminte de susan, si este utilizata in numeroase retete culinare, gustul sau intens, de nuca, dand o savoare deosebita preparatelor, cum ar fi dintre cele mai cunoscute: hummus, baba ghanoush, halva etc. Cu un gust bogat si o consistenta cremoasa, pasta de susan tahini reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti, grasimi sanatose, vitamine, minerale avand multiple beneficii asupra sanatatii. Pentru ca organismul sa asimileze componentele nutritive ale semintelor de susan acestea trebuiesc prajite sau rasnite, altfel ele se evacueaza intregi, fara a fi digerate.Chutney de mangoBy Nicola ElenaChutney de mango este un preparat indian usor de facut ce se combina perfect cu pui, porc, miel, diferite preparate si curry. Chutney de mango are un gust dulce-acrisor si usor iute, este aromat, deosebit de gustos fiind esential la mesele indiene zilnice, indiferent daca este vorba de micul dejun, pranz sau cina. Sunt numeroase retete de chutney, difera insa gustul si textura lor in functie de ingredientele utilizate si de metoda de gatit, dar cel mai traditional si des folosit este cel de mango.
Clatite de cartofi cu somon afumatBy Nicola ElenaObisnuitul cartof devine un antreu sofisticat atunci cand este iutit cu ceapa, transformat intr-o tirtita crocanta si asezonat cu smantana si fasiute fine de somon afumat. Aceste clatite delicioase sunt perfecte ca antreu sau ca gustare pe platouri de servire atat intre mesele principale cat si la petreceri, invitatii vor fi incantati de deliciosul preparat.Oua jumari indieneBy Nicola ElenaReteta de jumari indiene este de fapt o omleta aromata si colorata cu un gust usor, delicat si aerat, ce se potriveste perfect cu ceapa rumenita crocant si cu sosul dulce-acrisor chutney de mango rezultand in final o omleta dulce si absolut delicioasa.Sandwich cu salata verdeBy Nicola ElenaSandwish-ul din salata verde este mancarea perfecta, cu continut scazut de carbohidrati, keto si sanatos fara paine.
Se realizeaza usor si rapid, este crocant si suculent, perfect pentru micul dejun sau ca gustare dintre mese, in plus il puteti umple dupa bunul plac cu diverse preparate din carne sau branzeturi si topping-uri dupa prefereinte. Sharhat din pui paneBy Nicola ElenaGastronomia libaneza este raspandita in intreaga lume. Liban are o bucatarie care se bucura de mult gust, savoare si arome variate fiind dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei.
Sharhat de pui este un preparat renumit in bucataria libaneza si este extrem de delicios fiind pregatit din fasii de pui pane care apoi sunt imbaiate intr-un sos cu lamaie, coriandru si menta, sos ce ii da suculeta si aroma pieptului de pui.
Pofta mare!Salata cajun de cartofiBy Nicola ElenaCajunii sunt un grup etnic provenit din vechi colonisti francezi, din statul american Liuisiana. Ardeiul gras verde, telina si ceapa sunt numite “sfanta treime a bucatariei cajun” si constituie baza multor mancaruri. Bucataria Cajun este caracterizata prin simplitate, robustete si preocuparea in acelasi timp pentru savoare si satietate. Salata cajun de cartofi se gateste usor si rapid fiind perfecta ca gustare plina de arome sau ca masa principala de pranz sau cina.Maioneza din apa de naut – Aquafaba – de postBy Nicola ElenaMaioneza vegana sau de post din aquafaba - apa din conserva de naut, este foarte usor si rapid de pregatit cu durata de pastrare mai mare decat maioneza cu oua. E ideala pentru cei care tin post, pentru cei care nu vor sa stea prepare maioneza cu lingura de lemn sau cei care nu vor sa consume ou crud.
(Visited 15.281 times, 1 visits today)