Tort simplu in sos de ciocolata-blat de cozonacBy Nicola ElenaTi-a ramas cozonac de la Paste si nu stii ce sa faci cu el? Iata o idee cum il poti folosi. Asadar, daca v-a ramas cozonac de la Paste care poate aproape s-a uscat, va recomand sa nu-l aruncati, puteti sa-l transformati intr-o prajitura tort delicioasa. Cozonacul este un bun inlocuitor al traditionalului blat pentru torturi. Iata o reteta usoara, pe care o poti prepara in cateva minute. E un desert fara coacere, deci un avantaj in plus pentru noi gospodinele harnicute.5 Idei de retete din oua fierte ramase de la PasteBy Nicola ElenaVoi ce faceti cu ouale ramase de dupa Paste, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului? Cum risipa nu ne place deloc, m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii pentru a folosi ouale fierte ramase de la aceste sarbatori. O sa va prezint in continuare 5 idei de retete din oua fierte, sper sa va fie de folos. Ouale fierte trebuie mancate in cel mult cinci zile, altfel dauneaza sanatatii!Zacusca de fasoleBy Nicola ElenaZacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.Mazare cu cartofi si piept de puiBy Nicola ElenaMancarea de mazare cu cartofi si piept de pui, este o reteta simpla, usor de realizat si extrem de gustoasa, care ne aduce aminte de gustul din copilarie. Ciorba de vacutaBy Nicola ElenaO super ciorba de vacuta, perfecta in orice sezon, legumele le puteti pune dupa preferinte, gusturi si ce gasiti in firigider/congelator sau piata. Din punctul meu de vedere, orice masa sanatoasa de pranz ar trebui sa contina si o supa sau ciorba, fie ea crema sau bors plin de legume cu multe vitamine sau carne cu un aport ridicat de proteina.Chec cu pere si migdaleBy Nicola ElenaPentru ca suntem intr-o perioada in care drojdia poate a devenit un pic cam greu de procurat, si cand ne dorim ceva dulce, m-am gandit sa vin cu o idee de prajitura, fara praf de copt sau drojdie. Sunt convinsa ca toate cunoasteti gustul bun al pandispanului, usor de realizat si, cu mici ajustari va asigur ca va iesi o prajitura perfecta pentru intreaga familie. Pofta buna!Cornuri in doua culori insiropateBy Nicola ElenaCornuri in doua culori insiropate, sunt pufoase, cu aluat fraged, nemaipomenit de bune. Deosebit de gustoase si de savuroase, aromate si pufoase, aceste cornuri in doua culori cu umpluturi diferite vor fi pe placul tuturor si pot fi consumate chiar si cateva zile mai tarziu. Sunt diferite de clasicele cornuri prin faptul ca se insiropeaza imediat dupa coacere, ceea ce le confera o savoare aparte.Varza a la Cluj la Slow CookingBy Nicola ElenaVarza a la Cluj este perfecta atunci cand nu aveti chef sa impaturiti sarmale. Ardelenii mananca sarmale destul de rar, prefera varza a la Cluj pentru ca este delicioasa si usor de pregatit.Gulas de porcBy Nicola ElenaGulas de porc la slow cooker este preparatul ideal atunci cand vreti sa aveti pe masa o mancare calda, gustoasa, satioasa pentru intreaga familie dar timpul nu va permite. Pofta buna!
(Visited 15.280 times, 1 visits today)