Ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smanatana este o mancare inedita, satioasa si hranitoare ce imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean, unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata si gustoasa fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.
Mod de preparare:
Morcovii, telina, pastarnacul, cartofii si ceapa se vor curata de coaja. Ciupercile le gatim cu tot cu coaja. Spalam legumele sub jet de apa rece.
Taiem in felii ciupercile cu tot cu codita, ciupercile mici pot fi lasate intregi, vor arata minunat in ciorba.
Cartofii se vor taia in cubulete, telina, pastarnacul si un morcov se vor taia marunt, al doilea morcov il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul se curata de codita si seminte, se toaca marunt.
Taiem kaiserul in feliute subtiri sau cubulete si il vom praji in cele 4 linguri de ulei.
Cand uleiul s-a colorat in galben, putem adauga celelalte legume.
Calirea scurta a legumelor are rolul de a indulci si de a da un gust mai bun ciorbei.
Se stinge totul cu 2 l apa fierbinte.
Intre timp fierbem separat borsul si-l spumam. Dupa ce cartofii au fiert, se toarna borsul si se potriveste ciorba cu sare, apoi se lasa un clocot si se diminueaza focul.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana. In acest amestec adaugam putin cate putin 1-2 polonice de ciorba fierbinte si le amestecam cu un tel.
Se drege ciorba cu aceasta compozitie si se mai da in cateva clocote.
Ciorba se serveste fierbinte cu adaos de smantana, ardei iute verde sau murat, ceapa verde, optional bacon prajit crocant. Pentru aroma si prospetime, presarati din nou in momentul servirii putin patrunjel verde taiat marunt.
Aceasta ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smantana imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean avand un gust delicios, gustos si aromat fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.
Borsul de ciuperci cu afumatura este o mancare inedita, satioasa si hranitoare unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata, echilibrata si perfecta indiferent de sezon.
Incercati aceasta reteta si o veti adora!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Morcovii, telina, pastarnacul, cartofii si ceapa se vor curata de coaja. Ciupercile le gatim cu tot cu coaja. Spalam legumele sub jet de apa rece.
Taiem in felii ciupercile cu tot cu codita, ciupercile mici pot fi lasate intregi, vor arata minunat in ciorba.
Cartofii se vor taia in cubulete, telina, pastarnacul si un morcov se vor taia marunt, al doilea morcov il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul se curata de codita si seminte, se toaca marunt.
Taiem kaiserul in feliute subtiri sau cubulete si il vom praji in cele 4 linguri de ulei.
Cand uleiul s-a colorat in galben, putem adauga celelalte legume.
Calirea scurta a legumelor are rolul de a indulci si de a da un gust mai bun ciorbei.
Se stinge totul cu 2 l apa fierbinte.
Intre timp fierbem separat borsul si-l spumam. Dupa ce cartofii au fiert, se toarna borsul si se potriveste ciorba cu sare, apoi se lasa un clocot si se diminueaza focul.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana. In acest amestec adaugam putin cate putin 1-2 polonice de ciorba fierbinte si le amestecam cu un tel.
Se drege ciorba cu aceasta compozitie si se mai da in cateva clocote.
Ciorba se serveste fierbinte cu adaos de smantana, ardei iute verde sau murat, ceapa verde, optional bacon prajit crocant. Pentru aroma si prospetime, presarati din nou in momentul servirii putin patrunjel verde taiat marunt.
Aceasta ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smantana imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean avand un gust delicios, gustos si aromat fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.
Borsul de ciuperci cu afumatura este o mancare inedita, satioasa si hranitoare unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata, echilibrata si perfecta indiferent de sezon.
Incercati aceasta reteta si o veti adora!
Pofta mare!