Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.
Mod de preparare:
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.
Kaiserul se taie in cubulete.
Ceapa verde se curata si se spala bine, pastram si frunzele verzi daca sunt fragede.
Tocam ceapa verde marunt.
Ceapa uscata se curata, se spala se toaca solzisori.
Intr-o oala incapatoare am pus ulei, pe care l-am incins apoi am calit pana la auriu Kaiserul.
A urmat sa adaug ceapa uscata.
Intre timp am tocat rosia si pentru gust am tocat si o jumatate de ardei kapia rosu.
Am maruntit usturoiul, eu am adaugat mai intai jumatate din cantitate, noua nu ne place sa se simta gustul de usturoi foarte tare, asadar recomand sa-l adaugati dupa preferinta si gust.
Intr-un bol am pus smantana impreuna cu usturoiul zdrobit ( eu doar jumatate din cantitate) si le-am amestecat bine. Am adaugat 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana, ca la ciorba radauteana, pentru ca sa egalizez temperaturile.
La final am tocat patrunjel verde.
A iesit super buna si foarte gustoasa.
Ciorba de fasole verde se serveste fierbinte alaturi de ardei verde iute.
Dupa preferinta mai puteti adauga otet si smantana. Priviti cat de bine arata, este plina de pastai fragede de fasole verde si de bucatele de afumatura.
Sper sa va placa si sa o gatiti cat de curand.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.
Kaiserul se taie in cubulete.
Ceapa verde se curata si se spala bine, pastram si frunzele verzi daca sunt fragede.
Tocam ceapa verde marunt.
Ceapa uscata se curata, se spala se toaca solzisori.
Intr-o oala incapatoare am pus ulei, pe care l-am incins apoi am calit pana la auriu Kaiserul.
A urmat sa adaug ceapa uscata.
Intre timp am tocat rosia si pentru gust am tocat si o jumatate de ardei kapia rosu.
Am maruntit usturoiul, eu am adaugat mai intai jumatate din cantitate, noua nu ne place sa se simta gustul de usturoi foarte tare, asadar recomand sa-l adaugati dupa preferinta si gust.
Intr-un bol am pus smantana impreuna cu usturoiul zdrobit ( eu doar jumatate din cantitate) si le-am amestecat bine. Am adaugat 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana, ca la ciorba radauteana, pentru ca sa egalizez temperaturile.
La final am tocat patrunjel verde.
A iesit super buna si foarte gustoasa.
Ciorba de fasole verde se serveste fierbinte alaturi de ardei verde iute.
Dupa preferinta mai puteti adauga otet si smantana. Priviti cat de bine arata, este plina de pastai fragede de fasole verde si de bucatele de afumatura.
Sper sa va placa si sa o gatiti cat de curand.
Pofta mare!