Tocanita de ceapa si carne de pui este o mancare traditional romaneasca avand un gust dulceag si aromat, ea se prepara extrem de usor cu ingrediente pe care le avem deja in camara, se se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Mod de preparare:
Pentru inceput curatam ceapa de coaja, va recomand sa nu le taiati coditele, veti reusi sa o tocati mai usor ajutandu-va de codita.
Se poate prepara cu orice fel de carne dorim (ceafa de porc, costiță, bacon), eu am ales sa o pregatesc cu aripioare de pui.
Aripioarele de pui (sau orice carne folosim) se spala, se portioneaza.
Intr-un wok sau tigaie inalta vom pune ulei 50-100 ml si adaugam aripioarele una langa alta.
Se rumenesc frumos pe ambele parti la foc mediu, eu le-am intors de mai multe ori de-a lungul prajirii.
Scoatem carnea intr-un vas si mai scurgem un pic din uleiul din tigaie in cazul in care vi se pare ca e prea mult, altfel riscati sa iasa o tocanita foarte uleioasa.
In uleiul in care am prajit carnea vom adauga ceapa tocata si o prajim pana devine sticloasa.
Intre timp tocam ardeiul marunt, iar morcovii ii vom da pe razatoarea cu ochiuri mici. Morcovul va da un gust bun tocanitei.
In tocanita este bine sa amestecam mai mereu, ca sa nu se prinda de fundul vasul si sa dea gust amar mancarii, daca este nevoie mai adaugam apa calda si vom continua acest procedeu pana cand toate legumele sunt patrunse bine.
Cand toate legumele s-au fiert adaugam sosul de rosii passate sau pasta de tomate diluata cu putina apa.
Adaugam apoi si carnea prajita, amestecam usor si lasam totul sa fiarba la foc mic.
Cand sosul de rosii s-a fiert si tocana are o nuanta mai deschisa la culoare potrivim gustul de sare, piper si boia de ardei dulce apoi se mai fierbe la foc mic pana se obține consistenta dorita.
Cand este gata, oprim focul si presaram verdeata tocata marunt.
Inainte ca tocanita sa fie gata, pe un ochi de plita separat, pregatim si mamaliguta, ca sa fie fierbinte in momentul servirii.
Tocanita de ceapa cu aripi de pui se servește de obicei cu mamaliguta calda. Gustul dulceag dat de ceapa si morcov se potriveste minunat cu mamaliguta, insa daca nu va place puteti alege sa o serviti cu paine calda sau turta de casa, este la fel de gustoasa.
De asemenea, la tocanita puteti alege sa o serviti cu muraturi de casa, varza murata, sau ardei iuti.
Putem servi aceasta tocanita chiar si alaturi de piure de cartofi sau cu pilaf simplu.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru inceput curatam ceapa de coaja, va recomand sa nu le taiati coditele, veti reusi sa o tocati mai usor ajutandu-va de codita.
Se poate prepara cu orice fel de carne dorim (ceafa de porc, costiță, bacon), eu am ales sa o pregatesc cu aripioare de pui.
Aripioarele de pui (sau orice carne folosim) se spala, se portioneaza.
Intr-un wok sau tigaie inalta vom pune ulei 50-100 ml si adaugam aripioarele una langa alta.
Se rumenesc frumos pe ambele parti la foc mediu, eu le-am intors de mai multe ori de-a lungul prajirii.
Scoatem carnea intr-un vas si mai scurgem un pic din uleiul din tigaie in cazul in care vi se pare ca e prea mult, altfel riscati sa iasa o tocanita foarte uleioasa.
In uleiul in care am prajit carnea vom adauga ceapa tocata si o prajim pana devine sticloasa.
Intre timp tocam ardeiul marunt, iar morcovii ii vom da pe razatoarea cu ochiuri mici. Morcovul va da un gust bun tocanitei.
In tocanita este bine sa amestecam mai mereu, ca sa nu se prinda de fundul vasul si sa dea gust amar mancarii, daca este nevoie mai adaugam apa calda si vom continua acest procedeu pana cand toate legumele sunt patrunse bine.
Cand toate legumele s-au fiert adaugam sosul de rosii passate sau pasta de tomate diluata cu putina apa.
Adaugam apoi si carnea prajita, amestecam usor si lasam totul sa fiarba la foc mic.
Cand sosul de rosii s-a fiert si tocana are o nuanta mai deschisa la culoare potrivim gustul de sare, piper si boia de ardei dulce apoi se mai fierbe la foc mic pana se obține consistenta dorita.
Cand este gata, oprim focul si presaram verdeata tocata marunt.
Inainte ca tocanita sa fie gata, pe un ochi de plita separat, pregatim si mamaliguta, ca sa fie fierbinte in momentul servirii.
Tocanita de ceapa cu aripi de pui se servește de obicei cu mamaliguta calda. Gustul dulceag dat de ceapa si morcov se potriveste minunat cu mamaliguta, insa daca nu va place puteti alege sa o serviti cu paine calda sau turta de casa, este la fel de gustoasa.
De asemenea, la tocanita puteti alege sa o serviti cu muraturi de casa, varza murata, sau ardei iuti.
Putem servi aceasta tocanita chiar si alaturi de piure de cartofi sau cu pilaf simplu.
Pofta mare!