Arhiva retetelor

Supa de pui cu taitei vermicelli cu oua si rosii cherryBy Nicola ElenaSupa de pui cu taitei si rosii cherry este sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru masa de pranz indiferent de anotimp. Usor de realizat, intr-un timp relativ scurt, aceasta supa va incanta intrega familie cu gustul ei inconfundabil si delicios.
Ciorba din zeama de varza cu ceapa – olteneascaBy Nicola ElenaCiorba din zeama de varza acra se realizeaza usor, intr-un timp scurt si se consuma simpla sau insotita de sunca sarata sau afumata. Ciorba de zeama de varza este perfecta pentru detoxifiere dupa mesele de sarbatori in care uneori exageram cu preparate grase si consistente.
Placinta cu iaurt si stafideBy Nicola ElenaPlacinta cu iaurt si stafide este un desert simplu, aromat, pufos si absolut delicios, se realizeaza destul de usor, fiind o varianta a clasicei placinte cu branza, pe care cu siguranta o veti adora de la prima degustare.
Pui pe sticla la cuptorBy Nicola ElenaPuiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, simpla si de efect, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat, fiind o alternativa a puiului rotisat, iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.
Legume gatite crocant la cuptorBy Nicola ElenaLegumele nu doar ca sunt sanatoase, ci pot fi transformate rapid si usor intr-un preparat gustos si crocant la cuptor sau chiar intr-o portie de garnitura la orice tip de carne. Indiferent cum preparam legumele la cuptor, rezultatul va fi mereu delicios.
Hamsii sarate prajite cu malaiBy Nicola ElenaHamsia sarata prajita in malai este un fel de mancare din bucataria romaneasca gatita si servita traditional cu mamaliga si mujdei de usturoi. Hamsia prajita este preluata din bucataria dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida, crocanta, cu gust de vacanta, de soare si mare.
Dulceata de gutui cubuleteBy Nicola ElenaGutuile sunt delicioase si sanatoase atat in stare cruda cat si in dulceturi, jeluri, marmelade, gemuri etc., ori gatite alaturi de preparate din carne. Gutuile sunt bogate in vitamina C si deci au proprietati antiinflamatoare, dar au si un continut ridicat de potasiu ce ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Dulceata de gutui cubulete de culoare aramie, delicioasa si aromata cu fructe tari confiate va incanta si va da savoare in zilele racorase se iarna, fiind perfecta atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, cu unt sau clatite, ori alaturi de inghetate, branzeturi, salate de fructe etc.
Dulceata din gutui razuiteBy Nicola ElenaDulceata de gutui razuite este un produs traditional de calitate, fara conservanti, preparata din fructe coapte, cu aroma si gust surprinzator de placut, ce te face sa simti ca a venit cu adevarat toamna si sa te trimita instant cu gandul la gustul din copilarie. Dulceata de gutui este un desert ideal, folosita atat simpla, cat si ca ingredient pentru dulciurile preparate, torturi, alaturi de branzeturi, foie gras, unt etc. Gutuia are proprietati antidepresive. Suferinzilor li se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa. De asemenea, in camera in care doarme bolnavul, e bine sa se tina pe masa doua gutui. Fructul, bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu, este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante. Mai are in compozitie tanin, pectine, precum si vitaminele, A, B, C si PP.
1 12 13 14 15 16 43
(Visited 15.147 times, 1 visits today)