Arhiva retetelor

Porumb dulce copt in tigaieBy Nicola ElenaPorumbul dulce copt se pregateste rapid si foarte usor, el poate fi mancat simplu cu sare sau poate fi condimentat dupa preferinte si gust. Porumbul dulce copt este mai benefic decat cel fiert deoarece prin fierbere isi pierde din substantele nutritive dar prin coacere le mentine. Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile. Boabele coapte pot fi adaugate la supe, salate, sau folosite ca garnituri la diverse fripturi de carne.
Ridichi murateBy Nicola ElenaVa invit sa incercati o reteta delicioasa de ridichi murate care se realizeaza extrem de usor, rapid si care se pot consuma la o zi distanta de la preparea lor, langa fripturi, in salate sau in sandvisuri, langa tocanite etc.
Chowder de porumbBy Nicola ElenaChowder este o supa groasa, preparata din fructe, legume sau fructe de mare. Termenul provine din frantuzescul chaudière care se traduce “vas de incalzit”, un vas in care pescarii faceau supa cu ingrediente luate direct din mare. Reteta de supa groasa si cremoasa de porumb si pancetta sau slaninuta crocanta e una din cele mai bune pe care le veti incerca pana acum. Cum sezonul porumbului se apropie, trebuie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste si absolut delicioasa.
Vita in sos de stridii – reteta asiaticaBy Nicola ElenaVita cu sos de stridii este un preparat al bucatariei chineze extrem de gustos datorita aromei unice a sosului de stridii denumit Oyster care completeaza prefect gustul carnii de vita. Sosul de stridii are un gust dulceag-sarat, el se foloseste, in general, pentru preparate din carne de vita, pui, peste, crevet preparate la wok lamfoc iute, dar si pentru a condimenta unele sosuri, supe, la marinarea carnii rosii sau de pui.
Salata de ciuperci urechi de lemn – reteta asiaticaBy Nicola ElenaCiupercile urechi de lemn sunt un tip gustos si unic de ciuperci comestibile care sunt cunoscute sub o serie de nume diferite, inclusiv drept ciuperci chinezesti de urechi de lemn, ciuperci negre, ciuperci urechi de jeleu sau numele lor stiintific, Auricularia auricula-iudae. Cunoscute la noi din preparatele chinezesti, urechile de lemn au un gust special, sunt crocante ai foarte bune in salate, fapt pentru care mai jos va voi prezenta o reteta de salata delicioasa, perfecta atat ca aperitiv dar si in combinatii cu diferite alte preparate.
Vinete umplute cu carne tocata de porc – reteta libianaBy Nicola ElenaAceasta reteta de vinete umplute cu carne tocata este de inspiratie libiana si se refera mai exact la modul cum sunt umplute feliile de vanata cu carne tocata. In Libia se numeste “Mbatan batata” si este un fel de mancare constand din felii de cartofi prajiți ( vinete sau conopida) care sunt umplute cu o combinatie de ingrediente aromate. Umplutura consta de obicei din carne tocata (vita sau miel), ceapa, pesmet, patrunjel, usturoi, ardei iute, oua si unt. Cartofii se taie mai intai in jumatate, cu cele doua felii unite intre ele la baza pentru a putea fi incarcati cu umplutura. Acestea sunt apoi acoperite cu oua și pesmet si prajite in ulei incins. Acest fel de mancare gustos este de obicei servit ca aperitiv si este deosebit de popular in timpul Ramadanului. Desi unora le place sa stropeasca un sos de rosii picant peste cartofi inainte de a fi prajiti, acestia sunt mult mai gustosi si mai crocanti atunci cand sunt prajiti simplu.
Pulpe de pui pane – reteta asiaticaBy Nicola ElenaPulpele de pui pane in stil asiatic este o alternativa delicioasa si aromata pentru atunci cand esti in pana de iedei si nu stiti ce sa mai gatiti, fiind perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina. Pulpele de pui pane se gatesc usor, simplu si rapid, asa ca nu e necesar sa petreceti foarte mult timp in bucatarie, in plus ele pot fi insotite de orice fel de garnituri preferate, salate, sosuri. Aceste pulpe sunt absolut senzationale, au o crusta crocanta si gustoasa, iar interiorul lor este fraged si usor suculent, cu ele veti obtine o masa ca la restaurant.
Bors de leurdaBy Nicola ElenaIn sezonul de primavara-vara tot mai multe persoane opteaza pentru mancarurile usoare, cu multe verdeturi si legume proaspete. Preparatele culinare din sezonul cald sunt hranitoare, sanatoase si gustoase, asa ca putem pregati foarte usor cel mai bun bors de leurda.
Cotlet de porc aromatizat in pesto de patrunjelBy Nicola ElenaCotletul de porc aromatizat cu pesto de patrunjel e un preparat foarte simplu si gustos, deosebit de aromat si de fraged. Cotletul de porc are o carnita frageda si extrem de gustoasa, dar trebuie gatita cu atentie, altfel iese seca si uscata. Aromatizarea cu sosul pesto de patrunjel este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid.
1 2 3 4 43
(Visited 15.193 times, 1 visits today)