Arhiva retetelor

Prajitura Braduti sau BetivanceBy Nicola ElenaPrajitura Bratuti numita popular Betivance deoarece au in compozitie visinata sau lichior si umplutura de fructe care au stat in alcool, este o prajitura extrem de usor de realizat si rapid, ce se pregateste de obicei in preajma Sarbatorilor de iarna, sunt gustoase aromate si nerecomandate celor mici.
Ciorba de legume cu orez – de postBy Nicola ElenaCiorba de legume cu orez este o reteta extrem de usor de gatit. Un preparat pe care il putem consuma tot timpul anului dar mai cu seama vara cand vrem sa mancam ceva usor si avem multe legume proaspete la dispozitie. Este o ciorba usoara, gustoasa si hranitoare care poate fi servita chiar si pe perioada posturilor lungi de peste an.
Supa crema de morcov cu crutoane – de postBy Nicola ElenaSupa crema de morcov cu crutoane se prepara rapid, simplu, cu ingrediente putine pe care le ai deja in camara si este foarte gustoasa aceasta supa crema de morcovi intens aromata si frumos colorata, merge servita la orice masa pentru intreaga familie.
Cartofi albi prajiti – aromati cu ierburi aromaticeBy Nicola ElenaCartofii prajiti in unt si ulei de masline apoi aromatizati la final cu ierburi aromatice si usturoi sunt exceptional de gustosi, te indragostesti de ei de la prima furculita. Usor de pregatit si rapid sunt senzationali pentru orice masa principala chiar si pentru mesele festive, simpli sau ca garnituri la preparate din carne, nu va veti putea opri din mancat.
Prajitura “ Con de pin” ( Christmas treats) – fara coacereBy Nicola ElenaPrajitura “Con de pin” este o prajitura usor de preparat, gustoasa, aromata si atragatoare, in plus nu necesita coacere, mai mult decat atat, daca aveti copii mici ii puteti implica in lipirea fulgilor de ciocolata pe con, astfel ca realizarea ei va fi ca o distractie pentru toti cei implicati.
Tochitura “Pomana porcului”By Nicola ElenaFelul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.
Pui la rotisor cu garnitura de cartofi coptiBy Nicola ElenaCu totii adoram puii la rotisor, iar cand sunt facuti in propria casa parca sunt si mai gustosi, avantaj ca ii poti condimenta asa cum iti doresti. Puiul la rotisor, cred ca este cea mai usoara reteta, nu e necesar sa ai cunostiinte de gatit, iti trebuie doar puiul si un rotisor la cuptor, in rest bucatarul este cuptorul iar gustul il da puiul.
Supa crema de sfecla rosie cu crutoane si caju – de postBy Nicola ElenaSupa crema de sfecla rosie este o supa crema plina de vitamine, hranitoare si gustoasa, delicioasa si fina. Aceasta supa este in acelasi timp ideala pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Se prepara extrem de simplu si usor din doar doua legume si, intr-un timp relativ scurt ai o supa minunata atat pentru organism cat si pentru intreaga familie.
Ciuperci aromateBy Nicola ElenaReteta de ciuperci aromate, pe cat de simplu si usor de realizat intr-un timp foarte scurt, pe atat de gustoase si delicioase, perfecte pentru mesele principale, simple cu mamaliguta calda, dar si ca garnituri la fripturi sau alte preparate din carne.
1 18 19 20 21 22 43
(Visited 15.146 times, 1 visits today)