Arhiva retetelor

Cartofi copti cu tzatzikiBy Nicola ElenaCartoful copt este un aliment gustos care este cald si este mancat cu placere de multe persoane, simpli cu un pic de sare sau combinati cu produse din lapte: unt, cascaval, sosuri, sau de ce nu chiar cu mujdei. Cartofii copti in coaja isi pastreaza nutrientii si vitaminele si deci poti beneficia de vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic si alte vitamine din complexul vitaminic B, precum si de calciu si potasiu.
Pilaf taranesc cu gaina de taraBy Nicola ElenaPilaful cu carne de gaina crescuta la tara, este o mancare foarte gustoasa, ce poate fi servita ca felul doi la pranz sau chiar la cina. Dat fiind faptul ca grasimea de la gaina se va regasi in pilaf, acest preparat se serveste cald impreuna cu o salata acra sau chiar cu muraturile preferate.
Macrou marinat la cuptorBy Nicola ElenaIncredibil de simplu acest fel de mancare, gustos si aromat. Macroul marinat la cuptor este un preparat usor de gatit chiar si pentru necunoscatori in ale bucataririi, fiind si extrem de satios prin continutul ridicat de nutrienti pe care ii contine pestele. Poate fi consumat in orice perioada a anului, macroul putand fi cumparat atat in stare proaspata, cat si congelat.
Lo mein cu legume ( de post )By Nicola ElenaLo mein in traducere din chineza inseamna taitei. Lo Mein este un specific culinar traditional chinezesc ce poate fi servit cu diferite tipuri de carne, fructe de mare sau de legume. Etimologia denumirii provine de la "lou min" ce semnifica: lou = agitare, min = taitei. Lo mein cu legume - o mancare chinezeasca ideala pentru pranz sau cina, se realizeaza simplu, usor cu doar cateva ingrediente, si cel mai important intr-un timp foarte scurt obtineti o masa deliciosa, satioasa si sanatoasa pentru intreaga familie.
Fasole asortata cu Kaiser si chorizoBy Nicola ElenaMancarea de fasole asortata se realizeaza usor, este foarte satioasa imbinand proprietatile de la patru tipuri de boabe: fasole alba, fasole rosie, linte si naut. Se poate servi alaturi de salate, muraturi sau ceapa rosie si cu paine calda.
Chiftelute in cuib de cartofiBy Nicola ElenaChiftelute in cuib de cartofi - reteta simpla, usor de realizat, intr-un timp relativ scurt. Chiftelutele combinate cu cartofi prajiti si cascaval sunt extrem de gustoase si satioase, perfecte atat pentru pranz sau cina cat si ocazii speciale alaturi de salate sau muraturi, familia ta sau prietenii vor fi incantati de gustul minunat si aromat al acestui preparat.
Ostropel din aripi de puiBy Nicola ElenaOstropelul din carne de pui este o mancare autentic romaneasca, se realizeaza usor cu ingrediente pe care de obicei le ai in bucatarie. Aceasta mancarica pe cat de simplu de realizat e pe atat de gustoasa si aromata.
Albus de ou pane umplut cu galbenus si maionezaBy Nicola ElenaO reteta diferita de oua umplute, cu putin mai multe ingrediente si mai multa culoare, albus de ou pane este un aperitiv usor de preparat, destul de rapid, atragatoare ca aspect, dar si extrem de delicioase ca gust. La oua umplute putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa vesela si frumos decorata in familie.
Colarezi – Frecatei – RazalaiBy Nicola ElenaColarezi cu lapte este un preparat traditional romanesc care se numara printre deserturile simple si atat de bune, de dinainte de anii 90, iar pentru multi dintre noi acest preparat are gustul copilariei pentru ca am fost hraniti cu el de bunici si mamici.
1 24 25 26 27 28 43
(Visited 15.146 times, 1 visits today)