Arhiva retetelor

Praz cu maslineBy Nicola ElenaPraz cu masline este o mancare simpla, de post ce se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Prazul este o leguma foarte sanatoasa care contine multe vitamine si minerale. Mancarea de praz se realizeaz cu putine ingrediente si nu necesita indemanare, practic in30 de minute este gata si se poate consuma calda sau rece, alaturi de mamaliguta calda si muraturi.
Sarea in bucate – cum salvezi o mancare sarataBy Nicola ElenaAstazi m-am gandit sa scriu un articol despre sarea in mancare. Excesul de sare poate fi nociv ca si insuficienta. Sarea este un aliment benefic pentru organism, cu conditia sa fie folosit in cantitate mica. Contine sodiu si clor, minerale care asigura buna functionare a muschilor, a sistemelor nervos si digestiv si a inimii. Pe de alta parte, insa, excesul de sare favorizeaza retentia de apa si aparitia hipertensiunii arteriale sau a accidentelor vasculare. Ni se intampla uneori sa punem in mancare foarte multa sare, fie ca adaugam condimente cu multa sare si apoi adaugam si noi sare fie din start adaugam sare si poate pentru ca nu a avut timp sa se dizolve am mai adaugat in plus si poate nu am stiut cum sa salvam mancarea fara ai strica gustul si mai ales fara a o arunca.
Pasteis de BelemBy Nicola ElenaPasteis de Belem sau Pastel de nata este o mini tarta de origine portugheza si una din cea mai indragita prajitura din intreaga lume. Desi reteta originala nu o cunoaste nimeni, pentru ca e pastrata secret, mini tarata pasteis de belem se aduce mult la gust cu mini tartele din reteta secreta. Ceea ce va prezint acum este una din multele variante de a pregati faimoasa prajitura Pasteis de Nata/ Belem.
Placinte in foite – cu dovleacBy Nicola ElenaPlacintele sunt delicioase atat calde, cat si reci si adorate de noi toti. Astazi va prezint o reteta de placinta cu foi romanesti facute in casa care sunt sunt foarte fine si se fac din ingrediente putine. Desi poate fi mai comod sa cumparam foile de placinta gata facute din comert, va spun ca nu se compara cu foile acestea facute-n casa.
Gogosi cu capsuniBy Nicola ElenaGogosile cu capsuni sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt, pufoase chiar daca nu se foloseste drojdie, si perfecte pentru acest sezon in care au inceput sa apara capsunile pe piata. In plus, datorita topping-ului de branza si a feliilor de capsuni, aceste gogosi par mai mult prajituri.
Aripioare crispy – fara fulgi de cartofiBy Nicola ElenaAm testat o reteta de aripioare crocante fara fulgi de cartofi sau fulgi de porumb si au iesit super gustoase, aripioarele gatite in acest mod nu le puteti rezista niciodata, mai ales daca vin alaturi de o portie de cartofi prajiti, sos barbeque, ketchup sau nelipsita maioneza cu usturoi.
Ciorba de spanac cu carne de porc si ouBy Nicola ElenaCiorba cu spanac cu legume si/sau fara carne merge perfect primavara. Ciorba de spanac acrisoara si foarte simpla, este usoara, gustoasa, plina de legume iar spanacul tanar ii da un plus de prospetime, iar in acest sezon putem spune ca reprezinta o adevarata portie de sanatate alaturi de topping de verdeata: marar, patrunjel,leustean.
Musaca lenesaBy Nicola ElenaAceasta retetea simpla si usoara, te ajuta mult atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie, dar doresti totusi mancarea preferata. Musacaua lenesa te salveaza de curatat cartofi, de fiert, de prajit, in plus gustul este minunat si vei avea un pranz sau o cina deosebita.
Popeyes Crispy Chicken SandwichesBy Nicola ElenaDaca doriti sa gatiti pui crispy fara fulgi de porumb, incercati aceasta reteta, va asigur ca o veti adora. Carnea de pui, este suculenta, aromata, iar crusta este absolut delicioasa, desi este crocanta nu este tare ca atunci cand prajesti cu fulgi de porumb.
1 31 32 33 34 35 43
(Visited 15.145 times, 1 visits today)