Arhiva retetelor

Ciorba de burta de vitaBy Nicola ElenaCiorba de burta de vita este un tip de mancare traditionala romaneasca preluata de la otomani in perioada invaziilor si face parte din categoria ciorbelor. Exista multe variante de retete raspandite in Romania. Specificul ei este acrirea cu lamaie in varianta turceasca precum adaugarea de mult usturoi, dar pana in prezent s-a mentinut in foarte multe retete adaugarea de otet in loc de lamaie, probabil poate pentru ca lamaia nu era un ingredient disponibil pentru oricine in acele vremuri.
Caras prajit ca in Delta DunariiBy Nicola ElenaCarasul este un peste de apa dulce, are o carne dulce si gustoasa, saraca in grasimi, insa cu multe oase in musculatura spinarii. Se mananca de obicei prajit si in ciorba pescareasca. Pentru obtinerea unui caras prajit ca in Delta Dunarii sunt cateva ponturi, pe care o sa le mentionez mai jos si care, sper ca, va vor ajuta sa obtineti un peste prajit gustos, bine asezonat si cu o crusta crocanta.
Prajitura Pelincile Domnului sau Scutecele DomnuluiBy Nicola ElenaPelincile Domnului sunt un desert de post ce se fac in mod traditional cu julfa pentru Ajunul Craciunului, iar julfa nu este altceva decat seminte de canepa macinate in piua si fierte. Pentru ca semintele de canepa se gaseau din ce in ce mai greu, varianta traditionala a julfei a fost inlocuita treptat cu miezul de nuca, iar rezultatul a iesit surprinzator de bun si delicios, desertul cu turte ce s-a obtinut se aseamana cu desertul turcesc de baclava, insa mai putin dulce decat aceasta din urma.
Paella cu fructe de mareBy Nicola ElenaPaella cu fructe de mare este o mancare tipic spaniola pe baza de orez, este aromata, deosebita, savuroasa si foarte usor de preparat. Retete de paella sunt nenumarate si se prepara din diverse ingrediente, astfel putem aminti: paella cu pui, paella cu legume, paella cu fructe de mare sau mixta, sau cu alte combinatii dupa gust si preferinte. Versiunea cu fructe de mare a paellei se remarca prin absenta legumelor. Acesta contine diferite tipuri de fructe de mare, ceapa, usturoi si bulion. In plus, apa in care este fiert orezul este o supa obtinuta din resturi de peste. Gustul delicios al paellei se datoreaza imbinarii aromelor dintre pestele proaspat, crustacee si uleiul de masline extra virgin.
Bors de biban de mareBy Nicola ElenaBibanul de mare este un peste alb care are o aroma delicata, cu o dulceata subtila, asemanatoare cu cea a mreanului sau a codului. Carnea este suculenta, uleioasa si frageda, asa ca este o alegere excelenta pentru persoanele carora nu le plac fructele de mare cu "gust puternic de peste”. Bibanul de mare, cunoscut si ca lavrac, sau lup de mare, este un peste care se gateste cu usurinta de orice persoana, cu sau fara experienta la gatit, asa ca nu veti da gres cu acest delicios bors de biban de mare, usor si rapid de preparat cu un gust minunat, echilibrat si perfect. Borsul de biban de mare este un preparat perfect pentru un pranz sau cina in familie atunci cand ai pofta de peste.
Parizer de pui pregatit in casaBy Nicola ElenaParizerul de pui pregatit in casa este mult mai gustos, fin si natural decat variantele din comert. Rețeta lui este foarte simpla, usor de realizat cu ingrediente accesibile si relativ putine.
Rulada sultanului cu frisca, nuca si fisticBy Nicola ElenaRulada sultanului este un desert turcesc delicios, foarte usor de preparat si cu ingrediente simple. Aceasta rulada are la baza o budinca cu aroma fina si dulce de vanilie pusa pe un pat cu fulgi de nuca de cocos, peste care intindem un strat de frisca, presaram nuca macinata si apoi rulam cu grija pentru a forma ruladele, iar la final presaram fistic tocat marunt ce va da un aspect minunat pufoaselor prajituri.
Pulpe de pui invelite in baconBy Nicola ElenaPulpele ( ciocanelele) de pui invelite in bacon se prepara destul de simplu si sunt foarte gustoase, aromate, fragede si aspectuoase in crusta de bacon, sunt frumos rumenite, apetisante si cu un gust minunat, perfecte pentru mesele principale in familie sau chiar la pachet pentru serviciu, ele fiind destul de bune si reci.
Ficatei de pui inveliti in baconBy Nicola ElenaFicatei de pui inveliti in bacon gatiti la cuptor, se prepara simplu si usor, nu necesita deloc prea mult efort in bucatarie si ca rezultat vom avea ficatei crocanti si aromati la exterior, moi si suculenti la interior. Ficateii inveliti in bacon pot fi serviti fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de garnitura si salata preferata, arata foarte bine, sunt perfecti si desi sunt rumeni, sunt extrem de fragezi cu un gust excelent. Ficateii in bacon sunt extrem de gustosi atat calzi cat si reci si pentru ca arata minunat ii putem servi la mesele festive sau aniversare ca aperitiv sau langa mezeluri daca preferam un antreu clasic. Un deliciu de nerefuzat usor si rapid de gatit!
1 3 4 5 6 7 43
(Visited 15.281 times, 1 visits today)